Tűpárna és habverő

Karácsonyi fatörzs torta átalakítva

Karácsony közeledtével meg szeretnék próbálni átalakítani néhány hagyományos finomságot, ami eddig még nem szerepelt a repertoáromban. Az első a fatörzs lesz, amit nálunk nem szoktak készíteni és nem is ettem még soha, viszont nagyon jól néz ki a képeken. 🙂 A kedvenc cukkinis piskótámat készítettem el hozzá és egy avokádós csokikrémet.

Hozzávalók: -1 reszelt cukkini -2 tojás -40 g hajdinaliszt -20 g kókuszliszt -40 g eritrit -fahéj Előbb a cukkinit és a tojásokat kevertem össze, majd hozzáadtam a többi összetevő. Sütőpapírra símítottam és kb. 25 percet sütöttem. Krém: -2 avokádó turmixolva -250 ml kókusztej -30 g eritrit -50 g kakaópor A krém felét a langyos piskótára kentem és feltekertem. Ferdén elvágtam, hogy egy elágazást alkossak belőle. A krém másik felével bevontam, igyekeztem erezetet rajzolni bele, majd megszórtam kókuszreszelékkel. Ha valamilyen zöld levéllel és piros bogyós gyümölccsel díszítjük, mégjobban néz ki, de nekem itt nem volt semmi ilyesmim sajnos. Az ízével meg vagyok elégedve, nagyon jó krémes, csokis. (összesen 75 g CH)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!