Tűpárna és habverő

Madártejben sült alma – 23. Blogkóstoló

Csak három napja történt meg sorsolás Judit blogján, a Szénhidrát nélkül blogon, és máris hozom a kóstolmányom. A Gasztro Baráth blogot kaptam, ami már 3 éves múltra tekint vissza, így volt választék bőven gusztábbnál gusztább receptekből. Különösen sok csokis finomsággal találkoztam, na meg mindenféle csigával, amik közel állnak a szívemhez. 🙂 Végül egy könnyedebb desszertet választottam a nyárra való tekintettel és feldobtam egy kis eperrel is. Ez a madártejben sült alma. Az eredeti forrás Csigó Zita – Kocsis Bálint: Vegetáriánus ételek – Magyar idény szerint  című frissen megjelent szakácskönyve.

A mennyiségeken kicsit módosítottam, lényegében megfeleztem.

DSCF0107

DSCF0112

Hozzávalók:

  • 2 dl nagyon sűrű kókuszkrém (itt beszerezhető)
  • 2 dl víz (így kaptam 4 dl kókusztejet)
  • 30 g eritrit (itt beszerezhető)
  • 2 tojás
  • csipet só
  • 1 alma
  • pár szem eper

A kókusztejben elkevertem az eritritet és a tojássárgákat, a fehérjéket pedig felvertem egy csipet sóval, majd a krémbe forgattam, Egy kerek jénai tál alját kiraktam almaszeletekkel, erre öntöttem a krémet, majd 30 perc alatt megsütöttem. A tetejét eperrel díszítettem. Tálalva nem egy látványosan szép desszert, viszont annál finomabb. Nagyon ízlett, mert különösen szeretem a krémes, piskóta nélküli, kanalazós finomságokat.

 

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Baráth says:

    Örülök, hogy tetszett a recept!:-)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!