Tűpárna és habverő

Lisztmentes mandulás csokitorta – 23. Blogkóstoló

Ez a köles alapú, mandulás finomság második recept, amit a Szénhidrát nélkül blogon zajló játékra választottam Gasztro Baráth-tól. Nagyon megörvendtem, hogy olyan receptet találtam, ami nagyjából olyan alapanyagokat tartalmaz, amelyeket én is gyakran használok. A köles nagy kedvencem, még ha nem is szokott nagyon sokszor megjelenni a receptjeimben, mert legtöbbször sósan, egyszerűen csak kásának megfőzve eszem. Egyébként készítettem már én is kölestortát, de az zselatinnal, tojás és sütés nélkül készült.

Nyilván ezen a recepten is változtattam kicsit, hogy teljesen megfeleljen az én étkezésemnek.

DSCF0144

Hozzávalók:

  • 10 dkg köles megfőzve (itt beszerezhető)
  • 4 tojás szétválasztva
  • 1 dl víz
  • 15 g kókuszzsír (itt beszerezhető)
  • 50 g eritrit (itt beszerezhető)
  • 50 g kakaópor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 2 ek. almaecet
  • csipet só
  • fahéj
  • 15 dkg darált mandula

A kölest kb. 3-szoros mennyiségű vízben megfőztem, de nem főztem szét, hisz még sütni is fogjuk. Hozzákevertem mindent a tojásfehérjéken kívül, amiket felvertem a csipet sóval, végül a beleforgattam a kölesmasszába. Sütőpapíros formában sütöttem 40 percig. Mivel nem volt több kakaóporom, a tetejéről lemaradt a máz. Nagyon finom, csokis-marcipános illata és íze volt. (100 g CH)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!