Tűpárna és habverő

Sajtos barnarizslepény

Itt egy olyan recept, ami úgy “mentes”, hogy nem ördöngös összetevőkből áll, amiknek hallatás a legtöbben csak pislognak. Barnarizset szinte minden élelmiszerüzletben kaphatunk, úgyhogy ajánlom ezt a receptet azoknak, akik gluténmentesen táplálkozó vendéget várnak és nem tudják, mivel kínálják. Persze azt is figyelembe kell venni a lisztérzékenyeknél, hogy a főzéshez használt eszközök biztosan ne legyenek gluténtartalmú liszttel szennyezettek.

DSCF0027

DSCF0023

Hozzávalók 9 lepényhez:

  • 100 g barnarizs háromszoros vízben 30 perc alatt megfőzve (itt beszerezhető)
  • 1 nagy tojás
  • 60 g reszelt kemény sajt
  • só, bors, kurkuma (itt beszerezhető), Provence-i fűszerkeverék
  • 1 ek. útifűmaghéj (itt beszerezhető)
  • 1 tk. kókuszolaj a sütéshez (itt beszerezhető)

A reszelt sajtot összekevertem a tojással és a fűszerekkel, majd hozzáforgattam az aránylag puhára főtt barnarizset (tovább kell főzni, mint a fehéret, nem is lesz olyan puha) és az útifűmaghéjat. A serpenyőben megolvasztottam a kókuszolajat, majd kis lepényeket sütöttem a rizses masszából, egyszerre 3-at. (76 g CH, 8,44 g CH/db.)

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!