Tűpárna és habverő

Csokis körtepuding – 13. Szakácsmustra

A 13. Szakácsmustra szervezője, az Egészséges ételek – Egészségesen elkészítve blog írója, Curtis Stone-t, egy számomra eddig ismeretlen szakácsot választott. Nagyon sok szimpatikus receptet találtam nála, de igyekeztem őszi hangulatút választani. Így esett a választásom a Choc Pear Puddings néven szereplő finomságra. Pont mostanra kezdtek megpuhulni a körték a pincében, nem is időzíthették volna jobban.

DSCF0088

DSCF0091Hozzávalók 3 adaghoz (az eredetihez képest fél adaghoz, néhány hozzávalót kicserélve):

 

  • 3 kisebb körte meghámozva (350 g)
  • 30 g kókuszolaj
  • 80 g cukormentes feketecsoki
  • 1 tojás felverve
  • 1 marék dió
  • 40 g barnarizsliszt
  • 10 g mandulaliszt
  • 25 g kakaópor

Csokiszószhoz:

  • 1 dl kókuszkrém
  • 50 g steviás nutella

A hámozott körték felső részéből 5 cm-t levágtam és félretettem, az alsó részüket felkockáztam és botmixerrel pürésítettem. A csokit és a kókuszolajat összeolvasztottam, majd összekevertem a körtepéppel. A liszteket és a kakaóport összekevertem, hozzáadtam a tojást és a csokis keveréket, majd a diót. 3 szufléformába osztottam szét, majd beleültettem egy-egy körtetetőt. 20 percig sütöttem. A szósz két összetevőjét összeolvasztottam, ezzel csorgattam körbe a körtéket. (össz. 141 g CH, 47 g CH/adag)

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!