Tűpárna és habverő

Citromos-diós kalács – 15. Szakácsmustra

A Szakácsmustra 15. fordulójának házigazdája Okki, a Kipróbált és bevált receptek blog írója, aki erre a fordulóra Martha Stewart-ot választotta nekünk. Martha-nak sok gluténmentes receptje is van, volt miből válogatnom. Elsőként a citromos, mákos kalácsra esett a választásom, amit be kell vallanom, alaposan átalakítottam. Az egyik fő változás abban áll, hogy mák helyett dióval készítettem, mivel nem vagyok egy nagy mák rajongó. Lássuk, mi sült ki belőle!

DSCF0077

DSCF0067

  DSCF0073

Hozzávalók:

  • 60 g olvasztott vaj
  • 50 g eritrit
  • 1 citrom héja
  • 2 tojás
  • 1 fiola vanília aroma
  • 60 g kölesliszt
  • 60 g darált dió
  • 1 tk. sütőpor
  • csipet só
  • 33 g kókusztej

Összekevertem a száraz összetevőket, felvertem a tojásokat és a vajat összeolvasztottam a kókusztejjel. Mindezt összekevertem és szilikonos kalácsformában 20 perc alatt megsütöttem.

Citromos glazúrhoz:

  • 40 g eritrit (ha lehet, porrá őrölve)
  • 2 ek. citromlé

Ezeket összeolvasztottam, majd lassan a már nagyjából kihűlt kalács tetejére csorgattam. Citromhéj csíkokkal díszítettem. (össz. 41, 8 g CH)

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!