Tűpárna és habverő

Citromos-mákos kalács – 18. Szakácsmustra

A Táncoló fakanál blogon zajló 18. Szakácsmustra kiszemeltje Mary Berry, egy számomra eddig ismeretlen angol szakács-hölggyel, akinek több könyve is megjelent, illetve TV-műsort vezet. Mindezt 80 évesen. Ez a mondat különösen megtetszett tőle: „A sütés az életre tanít. Például, ha siettetsz valamilyen folyamatot, akkor borítékolható a csalódás”

A kiválasztott citromos-mákos kalács receptjét sikerült alaposan átalakítanom. Első lépésként fél adagot készítettem, ezen kívül általam is fogyasztott hozzávalókkal helyettesítettem az eredetieket. A mák sem oda került, ahová azt eredetileg szánták, de a végeredmény mindenképp finom lett.

DSCF0059

DSCF0066

Hozzávalók:

  • 1 citrom
  • 50 g kókuszolaj (itt beszerezhető)
  • 40 g eritrit (itt beszerezhető)
  • 100 g barnarizsliszt (itt beszerezhető)
  • 30 g kókuszliszt (itt beszerezhető)
  • fél csomag sütőpor
  • 2 tojás
  • 4 ek. kókusztej vagy víz
  • 20 g mák
  • 100 g orda
  • 30 g eritrit

A citrom héját lereszeltem, levét kifacsartam. A tojásokat, olvasztott kókuszolajat, liszteket, sütőport, vizet, eritritet, a citrom héját és levének felét robottal összekevertem, majd szilikonos kalácsformába tettem. 25 percig sütöttem. A tetejére nem cukros glazúr, hanem ordakrém került. Ehhez az ordát összekevertem a 30 g eritrittel és a citromlé megmaradt felével. A még meleg kalácsra kentem, így könnyebb volt eloszlatni. Közben rájöttem, hogy a tésztából kimaradt a mák, így a krém tetejét szórtam meg vele. (össz. 94 g CH)

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!