Tűpárna és habverő

Szilvás sütemény “mentesen”

Miután elkészült a hagyományos változat, egyértelmű volt, hogy ezt szokásosan glutén-, cukor- és tejmentesen (nem tejtermékmentes, hisz tehéntúrót tartalmaz) is el kell készítenem. Krémes, szilvás, fahéjas, azt hiszem nem is kell ennél több. 🙂

DSCF0094

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 100 g barnarizsliszt (itt beszerezhető)
  • 70 g kókuszliszt (itt beszerezhető)
  • 30 g eritrit (itt beszerezhető)
  • 60 g kókuszzsír (itt beszerezhető)
  • 1 tojás
  • 40 g víz

Krémhez:

  • 200 ml sűrű kókusztej/kókuszkrém (itt beszerezhető)
  • 1 tojás
  • 40 g eritrit
  • 1 tk. konjac liszt (itt beszerezhető)
  • 120 g tehéntúró

Tetejére:

  • 1/2 kg szilva
  • 50 g mandulaforgács
  • fahéj

A tészta hozzávalóit összegyúrtam és 20×30-as, sütőpapíros tepsi aljában eloszlattam. Nyújtani nem lehet. 15 percig elősütöttem, közben elkészítettem a krémet. A kókusztejet, tojást, eritritet és konjac lisztet kézi habverővel összekevertem és folyamatos kavargatás mellett sűrűre főztem, a tűzről levéve belekevertem a tehéntúrót. A krémet az elősütött alapra öntöttem, erre kerültek a félbevágott szilvák,  a fahéj és a mandulaforgács. Kis lángon 20 percet sütöttem. (Össz. 155 g CH, 6 g CH/szelet)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!