Tűpárna és habverő

Mary Berry citromos-lime-os sajttortája – 18. Szakácsmustra

A Táncoló fakanál blogon rendezésében zajló Szakácsmustrán most Mary Berry-tól kell főzni. Elsőként citromos-mákos kalácsot készítettem tőle “mentes” változatban, most pedig egy hagyományos alapanyagokat felhasználó recept következik. A sajttorta receptje nagyon szimpatikusban ígérkezett, mivel egyszerűen és sütés nélkül elkészíthető. Készítés közben aztán gyanús lett, hogy vagy a recepttel nem stimmel valami, vagy én értettem félre valamit, mert nem láttam, hogyan fog a krém összeállni. Így végül zselatinnal oldottam meg a kialakult helyzetet.

DSCF0009

DSCF0010

Hozzávalók 18 m-es tortához:

Alaphoz:

  • 140 g összetört zabkeksz
  • 50 g olvasztott vaj
  • 200 g cukor

A kekszet zacskóba téve húspotyolóval összetörtem, majd összekevertem a többi összetevővel, és sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába tettem, 2 cm-es peremet kialakítva. Minél magasabbra tudjuk formálni a peremet, annál jobb.

Krémhez:

  • 200 ml habtejszín felverve
  • 200 ml tej
  • 175 g krémsajt
  • 150 g cukor
  • 1 lime leve és héja
  • 1 citrom leve és héja
  • 1 tasak zselatinpor a citromlében feloldva és olvasztva

A krémsajtot habverővel összekevertem a tejjel, cukorral, héjjal és olvasztott zselatinnal, hagytam hogy kissé besűrűsödjön, majd hozzákanalaztam a tejszínhabot. A tortaformába öntöttem és 6 órára dermedni tettem a hűtőbe. Szilvakarikákkal és mentalevéllel díszítettem.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!