Tűpárna és habverő

Diétás “mézeskalács” – 30. Blogkóstoló

A parókia konyháján zajló Blogkóstoló játékban a Vöröskaktusz diétázik blog és írója, Bogi lett a párom, aminek örültem, mivel elég hasonlóan főzünk, hasonló alapanyagokat használunk. Érdekesség, hogy a 27. fordulóban is tőle kóstoltam, akkor épp két sósat: cukkinis-sajtos lepényt és avokádós zöldborsókrémlevest. Ezúttal a diétás mézeskalácsot készítettem el. Ezúton is köszönöm a receptet, gyakran fogom elkészíteni!

DSCF0261

DSCF0264

Hozzávalók:

  • 75 g darált gluténmentes zabpehely
  • 75 g darált dió
  • 75 g darált kókuszreszelék
  • 30 g puha kókuszolaj
  • 2 tojás
  • 1 kk. fahéj és egy csipet szegfűszeg
  • csipet só
  • 30 g eritrit
  • csipet szódabikarbóna

Először összekevertem a száraz összetevőket, majd összegyúrtam a többi hozzávalóval. Egy kis időre hűtőbe tettem, majd szilikonos sütőlapon, sütőpapír alatt kinyújtottam és kiszaggattam. Előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütöttem. (nálam össz. 73 g CH)

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!