Tűpárna és habverő

Áfonyás-citromkrémes minipiték – 33. SAD!

Áfonyák csücsülnek puha, halványsárga krémmel bélelt kosárkában. Ez a kép villant fel előttem, mikor a Táncoló fakanál blog SAD! pite-témáját megláttam. A recept az avokádókrémes kosárkákkal rokon, ugyanolyan tésztája van.

DSCF0045

DSCF0043

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 40 g darált dió
  • 60 g barnarizsliszt (itt beszerezhető)
  • 20 g eritrit (itt beszerezhető)
  • 1 tojásfehérje

Krémhez:

  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 2 dl kókusztej (itt beszerezhető)
  • 40 g eritrit
  • 1 tk. konjac liszt (itt beszerezhető)
  • 5 g zselatinpor
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 marék áfonya

A tojásokat villával összekevertem az eritrittel és a citromhéjjal, felöntöttem kókusztejjel, és a konjac liszttel együtt pudingot főztem belőle. Még forrón belekevertem a zselatint, aztán a tűzről levéve hozzátöltöttem a citromlevet is. Hűvös helyre tettem, aztán kicsit később botmixerrel összeturmixoltam, hogy ne legyen csomós. A más kihűlt kosárkákba tettem, majd ment a hűtőbe dermedni. Tálalás előtt megszórtam áfonyával. (össz. 51,7 CH, 8,6 g CH/db.)

Save

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!