Tűpárna és habverő

Vianne csokitortája

Emlékeztek még a Csokoládé című filmre? Én bizony igen, és már nem először említem meg a blogon. A mandulás csokitorta receptjére akkor akadtam rá, amikor a nálam zajló 77. VKF! Egy falat irodalom című fordulójához kerestem inspirációt. Végül most sikerült alkalmat találnom az elkészítésre, bár tény, hogy ösztönzőleg hatott az a tudat, hogy egyelőre nem tudom, milyen főzési körülmények várnak rám a következő 10 hónapban.

Itt a torta filmbeli változata…

“Vianne: Would you like some cake?

Luc: Ahem. I’m not supposed to.

Armande: Don’t worry so much about not supposed to. Live a little.”

…itt pedig az enyém.

DSCF0039

Hozzávalók:

  • 120 g darált mandula
  • 90 g cukormentes feketecsoki
  • 40 g kókuszolaj
  • 30 g eritrit
  • 2 tojás
  • kakaópor a szóráshoz

A csokit összeolvasztottam a kókuszolajjal, a tojásokat szétválasztottam, a fehérjét felvertem, a sárgáját pedig habosra kevertem az eritrittel. Az olvadt csokihoz töltöttem a tojássárgát, majd hozzáadtam a darált mandulát, végül beleforgattam a tojáshabot. 12 cm- es szilikonformában sütöttem 20 percet. Tálaláskor megszórtam kakaóporral. (össz. 57 g CH)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!