Tűpárna és habverő

Pizzás csiga cukkinis tésztából

Kakaós csigaként készült először, de azóta kipróbáltam a sós, bambuszrostliszttel felturbózott változatát is, és tökéletes tízórainak bizonyult.

dscf0011

dscf0012

Hozzávalók:

  • 1 nagy cukkini (400 g)
  • 1 tojás
  • 90 g kókuszliszt
  • 90 g barnarizsliszt
  • 20 g útifűmaghéj
  • 1 tk. bambuszrostliszt
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 ek. almaecet

Tölteléknek:

  • 50 g reszelt sajt
  • 2 ek. paradicsomszósz
  • pizza vagy más fűszerkeverék (bazsalikom, oregano)

A cukkinit felkockáztam, puhára pároltam, kicsit hűlni hagytam, és botmixerrel pürésítettem. Hozzákevertem a tojást, sót, szódabikarbónát, almaecetet és útifűmaghéjat, végül a liszteket. Ezt mind összegyúrtam, és fél órát állni hagytam. A tésztát két részre osztottam, téglalap alakúra nyújtottam fél centi vastagon. Rátettem a tölteléket, feltekertem, és mindkét adagot 8 részre vágtam, így összesen 16 csigám lett. (össz. 101 g CH, 6,3 g CH/db.)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!