Tűpárna és habverő

Szilvás morzsasüti (crumble)

Még a szilvaszezonban készítettem először, azóta kétszer is megismételtem. Igazi őszi desszert, de bármilyen más gyümölccsel elkészíthető.

dscf0014

Hozzávalók 3 adaghoz:

  • 60 g darált mandula
  • 60 g darált zabpehely
  • 30 g eritrit
  • 1 tojás
  • fahéj
  • 4 nagyobb szilva

A darált zabpelyhet, mandulát, eritritet és fahéjat összegyúrtam a tojással, és hűtőbe tettem. A szilvákat felkozkáztam, és három szufléforma aljában elosztottam, majd rámorzsoltam a tésztát. 20 perc alatt megsütöttem, amíg a morzsa picit megpirult, a szilva pedig puhára párolódott. A tetején kókuszkrémmel tálaltam, bár ez a képen nem látszik. 🙂 (21 g CH/adag)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!