Tűpárna és habverő

Rákóczi túrós torta ismét

Vannak receptek, amelyek időről időre újra felbukkannak a blogon különböző változatokban. Ilyen a zserbó, a mézeskalács, a brownie és a Rákóczi túrós is. Készült már sütemény, torta és pohárkrém képében.

Ezt a torta szilveszterre készült a Csak, mert szeretem… blogon talált recept alapján.

pb150093

pb150096

Hozzávalók:

Tészta 
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 ek. cukor
  • 1 kk vaníliakivonat
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tojássárgája
  • 1 ek. tejföl
  • 3 ek. hideg víz
  • 1 csipet só

Krém

  • 75 dkg tehéntúró
  • 3 tojássárgája
  • 2 ek. tejföl
  • 3-4 ek. cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kk vaníliakivonat
  • 1 üveg házi sárgabaracklekvár

Hab

  • 4 tojásfehérje
  • 3 evőkanál cukor

Eredetileg 24 cm-es kapcsos tortaformában készítendő, mi 20 cm-eset használtunk, ezért lett kicsit túl vastag a tésztája. A hozzávalóit összegyúrjuk, fél órát a hűtőben pihentetjük. Közben elkészülhet a krém, amelyhez minden összetevőt összekeverünk. A tésztával kibéleljük a forma sütőpapíros alját és 15 percig sütjük 180 fokon. Utána megkenjük baracklekvárral, ráhalmozzuk a krémet, és újabb 20 percig sütjük. Közben felverjük a habot a cukorral. A túrós krémet is megkenjük lekvárral, majd ráhalmozzuk vagy rányomjuk a habot. Mi berácsoztuk a torta tetejét. Forró sütőbe visszatéve 2 percig sütjük, majd a sütőt elzárva szárítjuk a habot.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!