Tűpárna és habverő

Zabpelyhes rugelach

Az igazi rugelach hagyományos zsidó sütemény, a hanuka és a tu bisvát (fák újéve) ünnepén készítik. Neve jelenthet tekercset, szarvacskát. Eredetileg valamilyen tejtermékkel dúsították a tésztáját, ez lehetett tejföl, aludttej, mostanában krémsajttal teszik még gazdagabbá. A zabpelyhes változat receptjét a Salátagyár blogon találtam, ezt alakítottam kicsit tovább.

Hozzávalók 8 db.-hoz:

  • 125 g tejszínes krémsajt
  • 50 g kókuszzsír
  • 40 g eritrit
  • 150 g darált gluténmentes zabpehely
  • 20 g bambuszrost
  • csipet só

Töltelékhez:

  • 20 g kókuszzsír
  • 40 g kakaópor
  • 40 g eritrit

A tészta hozzávalót összegyúrtam és félretettem, amíg elkészült a töltelék, amelyhez csak belekevertem az olvasztott kókuszzsírba a száraz összetevőket. A tésztát kb. fél cm vastagon körré nyújtottam, 8 cikkre vágtam, ezeket megkentem a töltelékkel és kívülről befelé haladva feltekertem. Kb. 20 percig sütöttem, amíg picit barnulni kezdett. (14 g CH/db.)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!