Tűpárna és habverő

Hámán táska “mindenmentesen”

A “próbáljunk ki új recepteket” hulláma hozta a rugelach mellett a Hámán táska vagy Hámán füle nevű süteményt is. Szinte ahány recept, annyi változat, úgyhogy a külalakból kiindulva készítettem el az én variánsomat. Készülhet diós, mákos, lekváros töltelékkel.

Hozzávalók kb. 25 db.-hoz:

  • 150 g darált gluténmentes zabpehely
  • 20 g bambuszrost
  • 30 g eritrit
  • 50 g kókuszzsír
  • 2 tojás
  • 50 ml víz

Töltelékhez:

  • 120 g darált dió
  • 30 g eritrit
  • 2 ek. víz

A tészta hozzávalóit összegyúrtam, állni hagytam, amíg elkészítettem a tölteléket. A tésztát kinyújtottam és kb. 5 cm átmérőjű köröket vágtam ki belőle. Ezek közepére egy fél teáskanálnyi tölteléket tettem, a széleit behajtottam, hogy háromszög formát kapjak. 15 perc alatt megsütöttem. (össz. 113 g CH, 4,5 g CH/db.)

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!