Tűpárna és habverő

Gluténmentes darázsfészek/diós csiga

Ezt a péksüteményt röpke hat hete készítettem el, azóta várta, hogy végre leírjam a receptjét. Fénnyel sem állok a legjobban, továbbra sem találom a megfelelő fotózó helyet, tíz képből jó, ha egy tűrhető lesz.

Maga darázsfészek viszont nem hagy kívánnivalót maga után. Azt hiszem, ez az első olyan receptem, amelyben nem saját lisztkeveréket használtam. Nem vagyok nagy híve ezeknek, egyrészt, mert nem sok helyen lehet kapni, például otthon nem, másrészt valahogy jobban szeretem én kikísérletezni, hogy mi mivel működik jól. Ja, és a receptben “lábjegyzetelni” sem szeretek, lehetőleg legyen az saját találmány. Ettől függetlenül a lisztkeverék tényleg nagyon jól működik. 🙂

Tésztához:

Töltelékhez:

  • 100 g darált dió
  • 30 g eritrit
  • 30 g híg kókusztej

A tészta alapanyagait összegyúrtam, 10 percig állni hagytam, majd téglalap alakúra nyújtottam. Megkentem a töltelékkel, feltekertem és 8 részre vágtam. Kb. 25 percig sütöttem 180 fokon. 8 g CH/db.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!