Tűpárna és habverő

Eperfagyi = Vakáció!

Nagyon régen nem volt még ekkora szünet a blogon, talán csak az érettségi idején (5 éve, te jó ég!), de akkor is inkább azért, mert még csak formálódóban volt a blog profilja, nem jöttek könnyen a bejegyzések. Ami meg most volt… Biztosan lehetett volna időt szakítani valahogyan a kreatív konyhai akciókra, de már azért is meg kellett küzdenem, hogy alvásra fussa az időmből. Azt mondják, arra szakítasz időt, ami igazán fontos, viszont ott a másik szempont, hogy ha ezer felé osztod az időt, semmi sem lesz elég jó. Nekem legalábbis. Ha nincs jó fény, nincs jó fotó, jó fotó nélkül pedig már nem létezik recept. Bezzeg a dédmamák kockás füzetbe írt gyűjteményeit nem illusztrálta semmi…

Most végre három emberi időbeosztású hónap következik, lehet újra kísérletezni, kirándulni, biciklire pattanni, írni, olvasni, élni. Ha nyár, akkor fagyi, méghozzá eper!

Hozzávalók:

  • 200 ml kókuszkrém
  • 1 kg eper
  • 30 g eritrit
  • fél tábla cukormentes feketecsoki

A kókuszkrémet fagyasztóba tettem egy órára, hogy habbá verhető legyen. Ehhez adtam hozzá az eritritet. A megpucolt epret botmixerrel pürésítettem, majd hozzáadagoltam a kókuszhabot. A csokit megolvasztottam, és egy-egy réteg eperkrém közé csorgattam, majd az egészet lefagyasztottam. Ebből 4-5 adag lesz.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!