Tűpárna és habverő

Áfonyás túrós-sajttorta

Lassan közeleg a blog 6. szülinapja (június 22-én), így itt az ideje egy könnyű nyári tortának. Már csak azért is, mert a családban igény mutatkozott a túrótortára, így tartottam egy főpróbát ezzel a mini változattal.

Hozzávalók (12 cm-es kapcsos formához):

Csokis alap:

  • 100 g cukormentes feketecsoki
  • 10 g kókuszzsír
  • 10 g útifűmaghéj
  • 100 ml víz
  • 20 g eritrit
  • 1 tojás

A csokit összeolvasztottam a kókuszzsírral és a vízzel, majd hozzákevertem a többi összetevőt. Pár percig állni hagytam, közben a tortaformát kibéleltem sütőpapírral. 15 percig sütöttem. Akkor jó, ha még enyhén krémes marad.

Túrós krém:

  • 300 g tehéntúró
  • 125 g tejszínes sajtkrém vagy mascarpone
  • 40 g eritrit
  • 250 g feketeáfonya (friss vagy fagyasztott)
  • 10 g zselatinpor
  • 2 citrom héja
  • 1/2 citrom leve

A túrót elkevertem a sajtkrémmel, az eritrittel és a citromhéjjal, 1/3-2/3 arányban szétosztottam, a kevesebb krémhez hozzákevertem az áfonyát. A citromlébe beáztattam a zselatint, majd felolvasztottam. Az olvasztott zselatint szétosztottam az áfonyás és a nem áfonyás krémbe.

A közben kihűlt csokis alapra rárétegeztem a túrós krémet, és éjszakára a hűtőben dermedni hagytam. A tortaformából kiemelve áfonyával és mentalevéllel díszítettem. (össz. 70 g CH)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!