Tűpárna és habverő

Morzsás-meggyes túrós pite

Újabb recept a tehéntúrós-gyümölcsös nyári desszertek sorában. A kiindulási recept innen származik, ezt szabtuk át egy picit.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1,25 dl tej
  • fél zacskó porélesztő
  • 25 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 4 dkg vaj

A töltelékhez:

  • 500 g magozott friss vagy fagyasztott meggy
  • 15 dkg vaj
  • 3 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 80 dkg cukor
  • 1 citrom héja
  • 2 tojás
  • 50 dkg túró

A morzsához:

  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 1 csipet fahéj

Az elkészítés csak részben egyezik meg az eredeti recepttel.

A lisztet összekeverjük a cukorral, a lágy vajjal, egy csipet sóval, az élesztővel és a langyos tejjel. Alaposan összegyúrjuk, és meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.

A töltelékhez a vajat felolvasztjuk. A pudingport összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, és simára keverjük a tojásokkal. A túrót áttörjük, és összedolgozzuk a pudingporos keverékkel. Végül belekeverjük a vajat.

A morzsához a vajat felolvasztjuk, összekeverjük a liszttel, a cukorral és a fahéjjal. Két tenyerünk között morzsává dörzsöljük.

Egy 25×35 cm-es tepsit kivajazunk, a tésztát vagy ennél valamivel nagyobbra nyújtjuk és belefektetjük, vagy ha lusták vagyunk, és nem akarjuk összekoszolni a sodrófát és a nyújtódeszkát, akkor kézzel a tepsibe nyomkodjuk, hogy 2 cm-es pereme legyen. Rásimítjuk a túrótölteléket, rászórjuk a meggyet, és kissé belenyomkodjuk. Rászórjuk a morzsát, és kb. 40 percig sütjük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!