Tűpárna és habverő

Ordásbatyu gm, cm

Elkészítettem a ordásbatyu glutén- és cukormentes változatát is. A töltelékből elhagyható a tojás, a krém készíthető tejjel, növényi tejjel hígítva is, így tojásmentes lesz.

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 100 g barnarizsliszt
  • 15 g kókuszliszt
  • 2 ek. útifűmaghéj
  • 75 g darált lenmag vagy lenmagpehely
  • 25 g eritrit
  • fahéj
  • 15 g kókuszzsír
  • 2 dl víz
  • 2 tk. szódabikarbóna
  • 2 ek almaecet

Töltelékhez:

  • 300 g orda
  • 1 tojás
  • 30 g eritirit

fél felvert tojás a kenéshez (elhagyható)

A tészta száraz hozzávalóit összekevertem, hozzáadtam a többi is, majd elkevertem. Állni hagytam kicsit, majd kézzel összegyúrtam. A tölteléket is összekevertem. A tésztát sütőpapír között négyzet alakúra nyújtottam, és négy kisebb négyzetre osztottam fel. A közepükre kanalaztam a tölteléket, majd a batyuvá hajtogattam. Lekentem tojással és 25 perc alatt megsütöttem. (össz. 87 g CH, 21,75 g CH/db.)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!