Tűpárna és habverő

Szedres-tehéntúrós pite két változatban

Egy doboz gyönyörű, nagyszemű szedret vétek lenne csak úgy megenni, minden apropó nélkül. Ha véletlenül még ha egy kis tehéntúró is akad, akkor ebből pitének kell lennie. Ha védtelenül hagy valaki bármi ehetőt, abból nálunk előbb-utóbb valami pite-szerűség lesz. 🙂


Hozzávalók a hagyományos változathoz:


Alaphoz:
60 g teljes kiőrlésű liszt
10 g cukor
fél tojás (villával felverve és úgy elosztva)
15 g vaj


Krémez:
200 g tehéntúró
1 tojás
60 g méz
vanília kivonat
2 őszibarack (kihagyható) felkockázva
Tetejére szép szedrek
Az alap összetevőit összegyúrtam, kibéleltem vele a kerámia formát (a négyszögűt). A krém összetevőit összekevertem, az alapra simítottam, majd az egészet 20 perc alatt megsütöttem. A szedreket sülés után tettem rá, hogy szépek maradjanak.


Hozzávalók a glutén- és cukormentes változathoz:


Alaphoz:
40 g mandulaliszt
20 g barnarizsliszt
20 g eritrit
fél tojás
15 g vaj


Krémhez:
150 g tehéntúró
1 tojás
40 g eritrit
vanília kivonat
Tetejére szép szedrek.
Az elkészítésnél az előzőhöz hasonlóan jártam el.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!