Tűpárna és habverő

Alapanyag-kalauz 3: Finom vegyes

Ebben a részbe nem egy kategóriát, hanem több különböző típusú alapanyagot válogattam össze, amik az én kis “titkos” összetevőim és vagy nagyban megkönnyítik a sütés-főzést, vagy pedig azért fontosak, mert majdnem minden receptemben szerepelnek. útifűmaghéj Két éve ismerkedtem meg ezzel a nagyon hasznos kis alapanyaggal, ami kulcsösszetevője lehet egy gluténmentes tésztának, helyettesíti a glutén ragasztó… Tovább »

Alapanyag-kalauz 2.: Magvak, kókusz, őrlemények, lisztek

Ebben a részben a paleoban is használatos olajos magvakról és maglisztekről lesz szó. Tudtommal az egyetlen mag, amit nem ajánl a paleo, az a földimogyoró, ami csak nevében mogyogyó, igazából a babfélékkel rokon. Ezt mondjuk amúgy sem ajánlott pajzsmirigy problémák esetén, na meg nem is nagyon szeretem. 🙂 Érdekes, hogy mig a legtöbb paleo recept… Tovább »

Alapanyag-kalauz 1.: Álgabonák + barnarizs

Az álgabonákból kása főzhető, lisztté őrölhetőek, de másképp lehet velük dolgozni, mint a gluténtartalmú gabonákkal. Néhány infó a gluténról: itt, itt és itt. Egyébként érdekes, hogy nem nagyon lehet objektív leírást találni magyarul arról, hogy mi is a glutén. A legtöbb cikk vagy csak arról szól, hogy milyen rossz is a glutén, vagy pedig arról,… Tovább »

Új rovat: alapanyag-kalauz (Bevezető: az ok)

Már millió helyen lehet információkat találni bármelyik élelmiszerről, nem is célom részletesen taglalni a tulajdonságaikat, inkább a saját tapasztalataimat szeretném megosztani, és hogy miért és hogyan használom. Hozzá kapcsolom majd a vele készült recepteket. Ez a bejegyzés a miértről és a blog-filozófiámról (nevezzük így) fog szólni, vagyis elég személyesre sikerült, de másképp nem megy. A… Tovább »

Vegyszermentes háztartás és alapanyagok az én konyhámban

Ez egy rendhagyó bejegyzés lesz, se nem receptes, se nem kézműves (remélem, hogy ez utóbbi témában is tudok majd alkotni valamit egy hónap múlva), hanem általános.Azt tapasztaltam, hogy akik igyekeznek egészségese táplálkozni, azok a háztartásból is próbálják kiiktatni a vegyszereket. Nálam szép fokozatosan jöttek a dolgok. Most csak azokat sorolom fel, amiket rendszeresen használok. Szódabikarbóna… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!