Tűpárna és habverő

Diókrémes sült alma – 17. Szakácsmustra

A Vöröskaktusz diétázik blogon zajló 17. Szakácsmustra kiszemeltje Mautner Zsófia. Egyike a legelső és legismertebb gasztrobloggereknek. Egy videóban is szereplő receptjét választottam, a diókrémes sült almát, amelyen nem is kellett sokat változtatnom, lisztmentes lévén. Hozzávalók (az eredeti adag feléhez, 4 adaghoz): 3 alma 5 dkg vaj 50 g eritrit 1 tojás 5 dkg darált dió… Tovább »

Fűszeres almapuding kókusztejjel

Nagymamám szokott almapudingot készíteni karamelles pudingporral, de azért valahogy soha nem rajongtam. Most viszont megpróbáltam valami hasonlót készíteni, csak sokkal könnyedebb változatban.   Hozzávalók 2 nagyobb vagy 3 kisebb adaghoz: 3 alma 3 dl kókusztej 1 tk. konjac liszt 20 g eritrit fahéj szegfűszeg Az almákat meghámoztam és felkockáztam, fahéjjal és pár szem szegfűszeggel puhára… Tovább »

Marcipánmorzsás almáspite

Lassan 3 éve lesz, hogy valami hasonlót készítettem, akkor még teljeskiőrlésű lisztet használva. Tervezem egy ideje néhány finom, de nem tökéletesített vagy nem túl szépen lefotózott recept újraalkotását, ez is egy azok közül. És tényleg nagyon finom. 🙂   Hozzávalók egy 22 cm-es pitéhez: 120 g darált mandula 40 g eritrit 50 g barnarizsliszt 1… Tovább »

Almás finomságok októberre

Kezdődik az igazi almaszezon! Itt megtalálható az össze almás receptem, alább pedig következnek a kedvencek, természetesen mind cukor-, glutén- és tejmentesen. Jó kóstolgatást! Paleo almás rétes Hamis almás süti Paleo szabolcsi almás máktorta Macis almáspite Krémes almáspite Kókuszos-almás lepénykék Paplanos almás süti Almarózsás pite mandulakrémmel Madártejben sült alma Almás palacsinta Almás rétes... Tovább »

Almás rétes “mindenmentesen” – 47. VKF!

A Vigyázz, kész, főzz! 74. fordulójának házigazdája Mirella, az Alkottam blog írója, aki hozzám hasonlóan nem csak recepteket, hanem egyéb sk. alkotásokat is bemutat. Mirella a „Süssünk, süssünk valamit, azt is megmondom, hogy mit…” mondókát választotta a játék mottójául és bizony meg is mondta: legyen rétes. Igazi rétest nem sütöttem mostanáig, csak egy paleo almás… Tovább »

Almás-tehéntúrós muffin

Gyorsan elkészíthető, őszies muffin házassági évfordulóra (és egy prózaibb okból: a tehéntúrós felhasználására). Tízóraira, uzsonnára ideális. Hozzávalók: 400 g tehéntúró 2 tojás 110 g cukor 60 g zabkorpa 190 g liszt 120 ml olaj 1,5 dl tej 1 citrom leve (és héja is, ha bio) 2 alma kockára vágva fahéj 1 csomag sütőpor Az almát… Tovább »

Gluténmentes almás palacsinta

Aki már egy ideje figyelemmel kíséri a blogomat, észre vehette, hogy szeretem a palacsintát. 🙂 Volt már eddig is rengeteg változat, de almás még nem. Hozzávalók 7 db.-hoz: 1 alma reszelve 1 tojás 120 ml víz 50 g barnarizsliszt 10 g útifűmaghéj 1 tk. chiamag (elhagyható) 1 ek. kókuszolaj fahéj Mindezt összekevertem és hagytam, hogy… Tovább »

Madártejben sült alma – 23. Blogkóstoló

Csak három napja történt meg sorsolás Judit blogján, a Szénhidrát nélkül blogon, és máris hozom a kóstolmányom. A Gasztro Baráth blogot kaptam, ami már 3 éves múltra tekint vissza, így volt választék bőven gusztábbnál gusztább receptekből. Különösen sok csokis finomsággal találkoztam, na meg mindenféle csigával, amik közel állnak a szívemhez. 🙂 Végül egy könnyedebb desszertet… Tovább »

Almarózsás pite mandulakrémmel

Múlt héten megláttam ezt a rózsapitét és egyből befészkelte magát a fejembe a gondoltam, hogy ezt el kell készítenem. Sejtettem, hogy nem fog egyből olyan szépen sikerülni, de azért én elégedett vagyok. Igazából csak maga az ötlet származik máshonnal, a tészta, a krém és a krém is saját. Az alamrózsákat másképp készítettem, nem uborkagyaluval vágtam… Tovább »

Paplanos almás süti – 21. Blogkóstoló

A játék ezen fordulójának házigazdája Márti, a hogymegtudjuknézni blog írója. A papazsíroskenyér blogot kaptam párul, aminek írója két év szünet után tért vissza a “fedélzetre”.  Végignéztem az egész repertoárt, majd egy, a szerző által speciálisnak, általam “pont nekemvaló”-nak nevezett receptnél állapodtam meg, ami már eredetileg is cukor- és lisztmentes. A különbség annyi, hogy 5 tojásfehérje… Tovább »

Kókuszos-almás lepénykék – 20. Blogkóstoló

A Blogkóstoló ezen fordulójának házigazdája a Serpenyő Virtuóz Blog. A sorsolás eredményeképpen  a Giuditta nyami-nyami blogot kaptam páromul. Végigbogarásztam és a kókuszos-almás sütin akadt meg a szemem. Kicsit más formába öntöttem és feldobtam egy kis fahéjjal, így nagyon jó karácsonyi illata lett. 🙂 Fél adagot készítettem és nem formában sütve, hanem 8 lepénykét formázva. Na… Tovább »

Almahab mandulás omlós sütivel saját képre fomálva- 6. Szakácsmustra (Hugh Fearnley-Whittingstall)

Ahogy reméltem, el tudtam készíteni még egy szimpatikus receptet erre a fordulóra. Vannak benne változtatások, de a lényege megmaradt. 🙂 Itt találtam az eredeti receptet, aminek csak felét készítettem el, egyes alapanyagokat mással helyettesítve.Hozzávalók nálam:-250 g (1 nagy) alma-fél citrom leve-75 ml kókusztejszín-2 ek. útifűmaghéj -50 g darált mandula-50 g hajdinaliszt-50 g puha vaj-25 g… Tovább »

Krémes almáspite hagyományosan

Ilyen sem volt még, hogy előbb találjam ki egy recept reform változatát és abból szülessen meg a búzalisztes, cukros verzió. Persze azért igyekeztem legalább egy kis teljes kiőrlésű lisztet belecsempészni, cukorból meg nem sokat használni. Az én pitémmel ellentétben az almát megpároltam, mert nem mindenki szereti, ha egy sütiben herseg az alma. Nagyon jó illata… Tovább »

Krémes almás pite

Néhány napja almás bodzalekvárt főztem, a nagyszüleimtől a bodza mellett hoztam egy nagy zacskó almát is. Nyersen enni inkább a szép piacit szoktam, azt viszont sajnálnám sütéshez használni. Vagyis adott volt az alma, az őszi hangulat, amihez hozzátartozik az almás pite és egy kép, ami a neten jött szembe velem. Ezen a képen egy almás… Tovább »

Ír almás morzsasüti – 5. Szakácsmustra

Ahogy ígértem, erre a fordulóra két pályaművel jelentkezem, íme a második. Donal Skehan Irish Apple Crumbe Cake-je nagyon megtetszett, gondoltam, itt az alkalom, hogy az utolsó tavalyi fűszeres almalekváromat felhasználjam. Most nagyjából csak a lisztekkel zsonglőrködtem egy kicsit.Hozzávalók:-105 g hajdinaliszt -50 g zsírtalanított kókuszliszt-2 tojás-100 g vaj-15 g xilit-kb. 30 g eritrit-1 üveg fűszeres almalekvár… Tovább »

Macis almás pite – SAD 25. forduló: Torták erdőből, mezőről

A 25. forduló házigazdája az Életinfó blog írója, Saso, aki a nagy nyári kirándulásokból inspirálódva az erdőt, mezőt választotta témának. Kezdetben az eredeti és az előző fordulóban felelevenített szabály volt érvényes, vagyis burkolni kellett volna a tortát, aztán szerecsére változott a helyzet, csak dekorálni kell valahogy. Ennek nagyon örültem, mert a házi xilites marcipánom sajnos… Tovább »

Zöld szörny turmix

Zöld szörnynek általában a hennámat szoktam nevezni, de most ez is az a kategória: a legtöbb ember nem lépne vele érintkezésbe, én meg a hajamra kenem vagy megiszom. 🙂Tegnap voltam a piacon (meg van a hangulata a szombat reggeli piacramenésnek) és többek között vettem egy zacskó spenótot. Csak nyersen szoktam az ilyen zöld dolgokat enni,… Tovább »

Szabolcsi almás máktorta, országtorta 2012 -paleo

Már régebb összegyűjtöggettem az országtorták receptjeit, előbb-utóbb mindegyiket kipróbálom kisebb-nagyobb módosításokkal. Az almás máktorta tűnt elsőre a legegyszerűbbnek, olyan hozzávalókkal, amik ilyenkor tél végén is könnyen beszerezhetőek.Hozzávalók:Piskótához:-3 tojásfehérje felverve-20 g eritrit-150 g darált mák-3-4 ek. víz vagy kókusztejA mákot összekevertem a vízzel és egy kis kókusztejjel, majd feleforgattam az eritrittel felvert tojásfehérjébe. Sütőpapírra három kört… Tovább »

Paleo almás táska, péksüti

Adott egy megbontott almalekvár. Házi, fűszeres, mindenmentes. Adott a szükséghelyzet, hogy valami hordozható étel kell, de nem valami száraz. Ez “sült ki” belőle.Hozzávalók 4 db.-hoz:-12 g barnarizsliszt (őrölt rizs)-100 g szezámliszt-10 g xilit-10 g útifű maghéj vízben zselésítve-1 tojás-szódabikarbóna-fahéjTölteléknek 1 üveg almalekvár (vagy egyéb nem túl folyós lekvár, csokikrém vagy sós töltelék)Mindent jól összegyúrtam. (Azért… Tovább »

Kókuszfánk próbálkozás

Talán nem kókuszreszelékkel kéne folyatatni a kísérletezést. Mondjuk finom lett és sikerült a külsejére egy vékony kérget sütni, így egész fánkos hatása volt. Fűszeres almalekvárral ettem.Egyelőre nem írok receptet, még dolgozom a tökéletes fánkon. 🙂... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!