Tűpárna és habverő

Avokádós-kókuszkrémes kosárka

Vidám, zöld színű desszertet készítettem abból, amit épp itthon találtam. Hozzávalók: Tésztához: 40 g darált dió 60 g barnarizsliszt (itt beszerezhető) 20 g eritrit (itt beszerezhető) 1 tojásfehérje Krémhez: 1 tojássárgája 2 dl kókusztej (itt beszerezhető) 1 tk. konjac liszt (itt beszerezhető) 40 g eritrit 1 avokádó (130 g) A tészta hozzávalóit összegyúrtam, majd kibéleltem… Tovább »

Fagyinap

Engem valahogy mindig váratlanul ér a fagyinap. Május 8. még nem feltétlenül az a nap (főleg mifelénk), amikor az ember szívesen jégre vinné magát. Tegnap például sapkát és kesztyűt is elviseltem volna magamon. Viszont aztán egyik napról a másikra itt a kánikula (úgy látszik, mostanság az időjárás nem gatyázik, csak győzzük követni), úgyhogy nem árt… Tovább »

Kivis avokádókrém

Egy nagyon gyorsan összedobható kis desszert következik, egyelőre még téli alapanyagokból, de már nagyon várva a friss gyümölcsökre. Hozzávalók (2-3 adag): 1 avokádó 1 kivi 200 ml kókuszkrém 30 g eritrit 1 tk. konjac liszt 50 ml víz Mindezt összeturmixoljuk, 30 percig sűrűsödni hagyjuk, néha megkeverjük és már kanalazhatjuk is!... Tovább »

Avokádós zöldborsókrémleves – 27. Blogkóstoló

Ahogy a cukkinis-sajtos lepény receptjénél írtam, egy másik receptet is választottam Vöröskaktusztól a blogkóstolóra, ez az avokádós zöldborsókrémleves. Nem teljesen újdonság ez számomra, készítettem már ilyesmit, és most sem csalódtam benne. A két zöld finomság már-már azért kiált, hogy egy finom meleg levesben egyesüljenek. Hozzávalók 2 (nálam) nagyobb adaghoz: 200 g zöldborsó 3 dl víz… Tovább »

Avokádós mártogatós

A szilveszteri vacsorához készült, paprika és uborka csíkokkal mártogattuk. Hozzávalók: 1 avokádó 1 ek. házi majonéz (tojássárga, olaj, mustár, só, gondolom, mindenkinek megvan a maga majonéz receptje) pár csepp citromlé só, bors Provece-i fűszerkeverék Mindezt csak össze kell turmixolni és már kész is!... Tovább »

Tehéntúrós kölestorta csokikrémmel

Mivel a főtt köles egy kis citromlével keverve már önmagában is jó tehéntúró helyettesítő lehet, a kiegészítéséhez is kiváló. A túrós alapra márványozott szilvalekvár és az avokádós csokikrém együtt nagyon különleges ízt alkot. Ehhez a recepthez innen jött az ötlet.   Hozzávalók: 150 g köles 6 dl víz csipet só 40 g eritrit 300 g… Tovább »

Tojás-, cukor-, tej-, gluténmentes csokikrémes süti

Újra itt! Az elmúlt másfél hónapban csak 3 bejegyzés született és nem is nagyon készítettem semmi különlegeset, inkább csak a túlélésen volt a hangsúly. Vizsgák, leadások, államvizsgaterv, majd végleges hazaköltözés, pakolászás, Ezer Székely Leány Napja, Régizenei Nyári Egyetem, táncpróbák, Régizene Fesztivál, ezekkel telt az elmúlt időszak, nem is nagyon voltam itthon. Most talán kicsit nyugisabb… Tovább »

Avokádós-bodzalekváros fagyi

Ebben a melegben bizony a fagyi az első, ami desszertként eszébe jut az embernek. Az idei nyár slágere fagyialapanyag szempontjából az avokádó, különösen kókuszkrémmel keverve. Készült így már csokis és mentás fagyi, most a tavaly eltett édesítő és tartósító mentes almás-bodzabogyós lekvárommal dobtam fel. Hozzávalók: 1 érett avokádó (mármint jó puha, éretlent nem is lehet… Tovább »

Avokádós paleo csokifagyi

Volt már marcipános és krémsajtos csokifagyi a blogon, most a mentáson felbuzdulva avokádóval készítettem. A csoki helyettesíthető több kakaóporral és eritrittel. Az eper meg mostanában természetesen elmaradhatatlan, ha nem másként, legalább dekoráció gyanánt.Hozzávalók 3 adaghoz: 1 érett avokádó (most 130 g) 33 g cukormentes feketecsoki (például ez) 2 dl kókusztej 15 g kakaópor 40 g… Tovább »

Mentás vegán/paleo fagyi csokidarabokkal

Íme az idei első fagyim! Avokádóból akartam készíteni, de nem a szokásos csokis avokádókrémből kiindulva, inkább ki szerettem volna használni az avokádó üdítően zöld színét. Ezért gondoltam a mentás fagyira. Hát nem sikerült egy extra sápadt avokádót kifognom? 🙂 Ez mondjuk csak a látvány hatásán csorbított kicsit. Az ízéről pedig azt kell mondanom, hogy ez… Tovább »

Citromkrémes süti

Egy újabb tojásmentes recept következik e krémes kis sütemény formájában. A túró kiváltható paleo totura, a hajdinaliszt pedig kókuszlisztre vagy reszelékre, így könnyen paleosítható a recept.   Hozzávalók:Tésztalap egy régebbi recepthez hasonlóan, a liszteket kicsit átvariálva:– 10 g útifűmaghéj– 300 ml víz– 10g kókuszolaj– 30 g eritrit– 1 kk. fahéj– szódabikarbóna, almaecetBotmixerrel keverjü, majd hozzáadjuk… Tovább »

Avokádós brownie

Egy újabb recept a brownie-k sorában, ezúttal vaj vagy kókuszolaj helyett avokádóval, ami nagyon krémessé és borwnie-s állagúvá teszi a süteményt. Érződik rajta kicsit a sült avokádó íze, de nem kellemetlen, inkább különleges. Érdekes, hogy nyersen használva nincs ilyen jellegzetes íze. Hőkezelve eddig az avokádós palacsintámban és a zabpelyhes sütiben használtam. Hozzávalók 14 cm-es szilikonformához:… Tovább »

Avokakaó

Már régóta tervezem leírni ezt a receptet. Igazából nem is annyira recept, mint inkább csak egy ötlet, hogy hogyan készítsünk növényi kakaót kókusz- vagy egyéb növényi tej nélkül, de mégsem csak forró vízzel. Most itt volt az alkalom, hogy nagypéntek előtt felhasználjam a pont megfelelő puhaságúra érett avokádót. Most karob porral készítettem, így kicsit tejeskávé… Tovább »

Avokádómajonézes uborkasaláta házi mustárral

Ilyenkor tavasszal főleg nyers ételeket eszem szívesen, úgy látszik, ezt igényli a szervezetem. Jól is teszi. 🙂 Az avokádó egy nagyon sokoldalú gyümölcs (botanikai szempontból legalábbis annak tartják, nem zöldségnek), készíthető belőle sós vagy édes étel, krém, saláta, krémleves, használható vaj helyett édes vagy süteménybe. Én legtöbbször csokikrémet készítettem belőle, de igyekszem kihasználni más oldalát… Tovább »

Avokádókrém paprikaladikban, avagy guacomole – 9. Szakácsmustra

A 9. Szakácsmustra háziasszonya, a Fűszermánia blog Gabija, Lajos Marit választotta a játékra. Szerencsére az ő receptjeit már ismertem a Nők Lapjából, illetve a neten is sok receptje elérhető. Már csak az jelentett kihívást, hogy olyan receptet válasszak, amit nem kell teljesen szétszednem ahhoz, hogy a végeredményt én is megehessem. Lajos Mari receptjeire nagyrészt a… Tovább »

Csokikrémes kölestorta tojás és sütés nélkül

Köles alapú piskótát szerettem volna készíteni, de nem akartam a már amúgy is puhára főzött kölest mégtőbb hőnek kitenni, illetve úgy több összetevőre lett volna szükség.  Mivel kölesből szokás hamis túrót is készíteni, túróból meg zselatinnal készül a sütés nélküli torta, így ez adta az ötletet, hogy ezt a megoldást válasszam. A csokikrém csak “hab… Tovább »

Avokádó-chia csokipuding

Avokádóból már nagyon sokszor készítettem csokikrémet. Általában kókusztejjel és útifűmaghéjjal dúsítom fel. Most a chia maggal tettem egy kísérletet. Nem szeretem, ha nem rendes mértékegységben, hanem bögrénként adják meg a mennyiségeket, de most ez itt is így lesz, mivel egy bögrés receptből inspirálódtam és én sem mértem ki mindent. Hozzávalók: -1/5 bögre chia mag -4/5… Tovább »

Avokádós trüffel

Még soha nem készítettem trüffelt. Találtam most egy receptet, amiben eredetileg vaj volt, azt váltottam ki avokádóval. Mivel jó sok narancshéjat is tettem bele, nagyon karácsonyi illata lett. Hozzávalók: -100 g cukormentes feketecsoki (Cavalier) -50 ml kókuszkrém -150 g avokádó -40 g kókuszliszt -20 g eritrit -kakaópor A csokit összeolvasztottam a kókuszkrémmel, majd belemixeltem az… Tovább »

Cukkinis csokitorta feketeribizlivel és mogyoróval – 69. VKF! Trükkös tészták

A VKF! 69. fordulójának házigazdája Reni, az Így is lehet… blog írója. A főzési stílusunk és ennek háttere is hasonló, ezért kíváncsian vártam, milyen témával hozakodik elő. Nem is csalódtam, hiszen olyan tésztájú ételeket vár, amikben van valami csavar és így egészségesebbek és a különleges étrendekbe is beilleszthetőek. Ez az én világom, ebben van az… Tovább »

Karácsonyi fatörzs torta átalakítva

Karácsony közeledtével meg szeretnék próbálni átalakítani néhány hagyományos finomságot, ami eddig még nem szerepelt a repertoáromban. Az első a fatörzs lesz, amit nálunk nem szoktak készíteni és nem is ettem még soha, viszont nagyon jól néz ki a képeken. 🙂 A kedvenc cukkinis piskótámat készítettem el hozzá és egy avokádós csokikrémet. Hozzávalók: -1 reszelt cukkini… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!