Tűpárna és habverő

Narancsos-krémes sütemény (tojásmentes is)

Ahogy az történni szokott, ez a (szerintem) jól sikerült recept is a véletlen műve, és egy félresikerült próbálkozás eredménye. Megláttam Illéskrisz blogján egy gyönyörűséget, a narancsos krémtekercset. Narancsos és krémes, ráadásul a szokás szerint remek fotókkal megspékelve, muszáj elkészítenem! Persze, hogy legyen benne csavar, egyből az átalakított verziót próbáltam megalkotni tej, liszt, cukor és keményítő… Tovább »

Narancsos csokitorta

Ha télen nem mézeskalács vagy dió, akkor a ragsorban következő  a csoki és a narancs párosa. A narancsot nem is annyira enni szeretem, mint inkább kibontani. Megvan annak a varázsa, amikor december elején, már a karácsony hangulatában kibont az ember egy narancsot és megcsapja az illat, majd betölti az egész helyiséget. Ilyenkor jöhet a narancs… Tovább »

Karácsonyi válogatás – 2016

Más blogokon az ilyen válogatások az edventi időszak kezdetén kerülnek elő, nálam kissé megcsúszott idén minden, egy hét alatt akarom pótolni, ami elmaradt az adventben. Elsőként jöjjenek az elmúlt évek válogatásai, utána pedig az idén született, ünnephez illő receptek. Jó szemezgetést! Talán még nem késő az új ötletetkhez. 🙂 Többségében most is cukor-, glutén- és… Tovább »

Pizzás csiga cukkinis tésztából

Kakaós csigaként készült először, de azóta kipróbáltam a sós, bambuszrostliszttel felturbózott változatát is, és tökéletes tízórainak bizonyult. Hozzávalók: 1 nagy cukkini (400 g) 1 tojás 90 g kókuszliszt 90 g barnarizsliszt 20 g útifűmaghéj 1 tk. bambuszrostliszt só 1 tk. szódabikarbóna 1 ek. almaecet Tölteléknek: 50 g reszelt sajt 2 ek. paradicsomszósz pizza vagy más… Tovább »

Áfonyás-citromkrémes minipiték – 33. SAD!

Áfonyák csücsülnek puha, halványsárga krémmel bélelt kosárkában. Ez a kép villant fel előttem, mikor a Táncoló fakanál blog SAD! pite-témáját megláttam. A recept az avokádókrémes kosárkákkal rokon, ugyanolyan tésztája van. Hozzávalók: Tésztához: 40 g darált dió 60 g barnarizsliszt (itt beszerezhető) 20 g eritrit (itt beszerezhető) 1 tojásfehérje Krémhez: 1 tojás 1 tojássárgája 2 dl… Tovább »

Szilvás clafoutis vagy tejes pite – 80. VKF!

Jelenleg a Vigyáz, kész, főzz! játék is a Táncoló fakanál blog szervezésében zajlik, ahogy sok más is, a téma pedig az épp aktuális szilva, amiből készülhet bármi, így mindenki megtalálhatja az ínyére való elkészítési módot. Mi mást készítettem volna, ha nem pitét, méghozzá tejeset, azaz kókusztejeset. Hozzávalók: 2 tojás 5 dl kókusztej 40 g eritrit… Tovább »

Avokádós-kókuszkrémes kosárka

Vidám, zöld színű desszertet készítettem abból, amit épp itthon találtam. Hozzávalók: Tésztához: 40 g darált dió 60 g barnarizsliszt (itt beszerezhető) 20 g eritrit (itt beszerezhető) 1 tojásfehérje Krémhez: 1 tojássárgája 2 dl kókusztej (itt beszerezhető) 1 tk. konjac liszt (itt beszerezhető) 40 g eritrit 1 avokádó (130 g) A tészta hozzávalóit összegyúrtam, majd kibéleltem… Tovább »

Szilvás sütemény “mentesen”

Miután elkészült a hagyományos változat, egyértelmű volt, hogy ezt szokásosan glutén-, cukor- és tejmentesen (nem tejtermékmentes, hisz tehéntúrót tartalmaz) is el kell készítenem. Krémes, szilvás, fahéjas, azt hiszem nem is kell ennél több. 🙂 Hozzávalók: Tésztához: 100 g barnarizsliszt (itt beszerezhető) 70 g kókuszliszt (itt beszerezhető) 30 g eritrit (itt beszerezhető) 60 g kókuszzsír (itt… Tovább »

Citromos-mákos kalács – 18. Szakácsmustra

A Táncoló fakanál blogon zajló 18. Szakácsmustra kiszemeltje Mary Berry, egy számomra eddig ismeretlen angol szakács-hölggyel, akinek több könyve is megjelent, illetve TV-műsort vezet. Mindezt 80 évesen. Ez a mondat különösen megtetszett tőle: „A sütés az életre tanít. Például, ha siettetsz valamilyen folyamatot, akkor borítékolható a csalódás” A kiválasztott citromos-mákos kalács receptjét sikerült alaposan átalakítanom…. Tovább »

Kakaós csiga cukkinis tésztából

Sok kakaós csigát készítettem már, de eddig ez sikerült a legjobban. A cukkinis alaptészta receptjét a Csipetfalat blogon találtam, ezen változtattam egy kicsit. Ehhez a kakaós csigához egyébként egy olyan történetecske kapcsolódik, amely méltán lehet az én konyhai tevékenységem mottója. A cukkini párolódik. Anya: Ebből mi lesz? (cukkinire mutatva) Én: Kakakós csiga. (Egyértelmű, nem? 😀… Tovább »

Hamis sajttorta mindenmentesen

Nem először készítek “mindenmentes” sajttortát, a tavalyi változat szilvás volt. Ez is egy olyan recept, amelyhez innen-onnan inspirálódtam, aztán létrehoztam a saját változatomat. Ugyanolyan finom krémes, mint az igazi sajttorta, és szerintem senki sem venné észre, hogy cukkini is megbújik benne. Hozzávalók: Tésztához: 70 g barnarizsliszt (itt beszerezhető) 35 g darált dió 25 g eritrit… Tovább »

Gluténmentes zebratorta

Néhány hete készítettem el a zebratorta hagyományos változatát, és kíváncsi voltam, hogy ugyanez működik-e az általam is fogyasztott lisztekkel. El is készítettem féladagban és nem okozott csalódást. Hozzávalók: 2 tojás 60 ml kókuszolaj 100 ml kókusztej 12 g kakaópor 50 g eritrit 100 g barnarizsliszt 50 g földimandula liszt 1/2 zacskó sütőpor víz a megfelelő… Tovább »

Eperlekváros kevert sütemény

Egy gyors és finom kevert sütemény készült a nagyböjti minimál jegyében krémes és tejbegrízes ízzel. Hozzávalók: 70 g barnarizsliszt 40 g kókuszreszelék 30 g kókuszzsír 2 tojás 1 kis üveg (170 g) házi mindenmentes eperlekvár 5 ek. víz 35 g eritrit A lekvárt és a vizet elkevertem, a tojásokat felvertem az eritrittel, majd a lekvárhoz… Tovább »

Crêpes suzette – narancsos palacsinta – 76. VKF!

Az Életem ételei blogon, Judit szervezésében zajlik a Vigyáz, kész, főzz! 76. fordulója Romantikus ételek alcímmel. Nem műfajom, ami a nagyon rózsaszín, nagyon szivecskés, de végül sikerült kiötlenem valamit, ami beleillik ebbe a témakörbe. A crêpes suzette-el állítólag maga Medici Katalin aratott győzelmet, mivel segítségével sikerült magához édesgetnie addig nem túl lelkes férjét. Vagy ez… Tovább »

Cukkinis-sajtos alapú gluténmentes minipizzák

Készítettem már cukkinis pizzát, de ez most felülmúlta azt mind íz, mind megjelenés szempontjából. Az első változat hajdinaliszttel és sajt helyett élesztőpehellyel készült. Könnyen csomagolható, magunkkal vihető ebéd. Hozzávalók 4 minipizzához: 1 nagyobb cukkini reszelve (250 g) 100 g reszelt sajt 100 g barnarizsliszt 1 tojás só, pizza fűszerkeverék (oregánó, bazsalikom) 1 tonhalkonzerv paradicsomszósz A… Tovább »

Marcipánmorzsás almáspite

Lassan 3 éve lesz, hogy valami hasonlót készítettem, akkor még teljeskiőrlésű lisztet használva. Tervezem egy ideje néhány finom, de nem tökéletesített vagy nem túl szépen lefotózott recept újraalkotását, ez is egy azok közül. És tényleg nagyon finom. 🙂   Hozzávalók egy 22 cm-es pitéhez: 120 g darált mandula 40 g eritrit 50 g barnarizsliszt 1… Tovább »

Vaníliás koszorú kétféleképpen

Szilveszterre sütöttünk hagyományos vaníliás koszorút, úgy ahogy a családban mindig is készült. Ezt készítettem el magamnak is minimális változtatással és tényleg ugyanolyan finom lett, mint az eredeti. A képen a reform változat látható. Hozzávalók a hagyományos változathoz (teljes adag): 560 g liszt 500 g vaj 300 g cukor 280 g darált dió 2 csomag vaníliás… Tovább »

Narancsos sajttorta

Valami igazán krémes és még karácsonyi ízvilágú desszertet képzeltem el karácsonyra, így született a narancsos sajttorta. Általában a sajttorták alapja darált keksz, ezt most egy saját, tojást sem tartalmazó, könnyű pitetésztával váltottam ki, mert a sajtos krém amúgy is elég tömény. Az alapötlet egy NoSalty-n talált receptből származik.   Hozzávalók: Az alap úgy készült, mint… Tovább »

Cukkinis brownie

Egy újabb finomság a kedvenc cukkinivel Nóri mindenmentes konyhájából. Ez a recept már egy éve várt kipróbálásra a füzetemben, nem is változtattam rajta sokat, és biztos, hogy nem utoljára készítettem el. Szokás szerint cukor-, glutén- és tejmentes, de ezek mellett most tojásmentes is, de mégis finom krémes a cukkininek köszönhetően. Hozzávalók: 75 g barnarizsliszt 75… Tovább »

Diós kiflik

Még nem jött el az ideje a beiglisütésnek, de a csípős reggeleken már jól esnek a melengető fűszerek és télies ízek. Ennek apropóján készítettem ezeket a csavart diós kifliket a nyáron jól bevált tésztaalappal.   50 g hajdinaliszt 30 g barnarizsliszt 30 g kókuszliszt (itt beszerezhető) 20 g mandulaliszt (itt beszerezhető) 20 g útifűmaghéj (itt… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!