Tűpárna és habverő

Narancsos csokitorta

Ha télen nem mézeskalács vagy dió, akkor a ragsorban következő  a csoki és a narancs párosa. A narancsot nem is annyira enni szeretem, mint inkább kibontani. Megvan annak a varázsa, amikor december elején, már a karácsony hangulatában kibont az ember egy narancsot és megcsapja az illat, majd betölti az egész helyiséget. Ilyenkor jöhet a narancs… Tovább »

Túró Rudi torta

Amint a mellékelt ábra mutatja, továbbra sem tudom utolérni magam a teendőkkel, így ez a recept is két héttel az elkészülés után kerül fel ide. Szülinapi tortaként készült a Csak a Puffin blogon talált recept alapján dupla adagban. Hozzávalók: Tésztához: 20 dkg hideg vaj 10 dkg cukor 1 tojássárgája 27 dkg liszt 3 dkg cukrozatlan… Tovább »

Vianne csokitortája

Emlékeztek még a Csokoládé című filmre? Én bizony igen, és már nem először említem meg a blogon. A mandulás csokitorta receptjére akkor akadtam rá, amikor a nálam zajló 77. VKF! Egy falat irodalom című fordulójához kerestem inspirációt. Végül most sikerült alkalmat találnom az elkészítésre, bár tény, hogy ösztönzőleg hatott az a tudat, hogy egyelőre nem… Tovább »

Paleo Sacher torta ismét – 79. VKF!

Egy nyár, egy történet, egy recept… Ez a címe a most zajló 79. VKF!-nek, amely az Ági főz blogon zajlik. Először időm nem volt rá, hogy ezzel foglalkozzak, utána pedig hiába kutakodtam az emlékeimben (azzal igazán nem vagyok megvádolható, hogy ne emlékeznék szinte mindenre az életemből), nem ugrott elém egyetlen olyan történet sem, amelyben fontos… Tovább »

Fagyinap

Engem valahogy mindig váratlanul ér a fagyinap. Május 8. még nem feltétlenül az a nap (főleg mifelénk), amikor az ember szívesen jégre vinné magát. Tegnap például sapkát és kesztyűt is elviseltem volna magamon. Viszont aztán egyik napról a másikra itt a kánikula (úgy látszik, mostanság az időjárás nem gatyázik, csak győzzük követni), úgyhogy nem árt… Tovább »

Epres paleo csokitorta

Végre itt a gyümölcsszezon, amikor a piac igazi élményeket kínál látásnak, szaglásnak, ízlelésnek. Általában az első epervásárláskor hiszem el, hogy idén is lesz nyár. Az illatos eper pedig évről-évre tortára kívánkozik. Tavaly is hasonló alapanyagokból készült, de az eredmény mégis más lett. A tavalyi tortát itt találod. Hozzávalók (14 cm-es szilikon formához): Csokis alaphoz: 100… Tovább »

Fehércsokis-sajtkrémes szuflétorta – 28. Blogkóstoló

A 28. Blogkóstoló keretén belül, amelynek Sasó a házigazdája, a Zsuzsa ízutazásai blogot kaptam páromul. Az ínycsiklandó küllemű fehércsokis-sajtkrémes szuflétortára esett a választásom. A receptben szereplő 5 tojást soknak tartottam, nem akartam ehhez a tortához kifosztani a hűtőt, így csak 3 tojást és az ehhez arányló mennyiségeket használtam. A franciakrémeshez hasonló finomság született, amely állítólag… Tovább »

Maja forró csokoládé – 77. VKF!

A Vigyázz, kész, főzz! 77. fordulóját én szervezem. Arra gondoltam, hogy ne csak a hasunkkal törődjünk, hanem az elmét is tápláljuk egy kicsit, így születette a téma: Egy falat irodalom. Olyan ételeket várok, amelyeket egy irodalmi mű vagy egy film ihletett. Két recepttel is készülök, az első a maja forró csoki a Chocolat című filmből…. Tovább »

Egyszerű Túró Rudi kehely

A Túró Rudi kehely vagy pohárkrém is azon receptek egyike, amelyek régebb kerültek fel a blogba, de vagy maga a recept vagy a kép nem üti már az azóta -reményeim szerint- elért minőségi szintet. Ezeket az ételeket igyekszem szép lassan újra elkészíteni és itt közzé tenni. Jöjjön most a nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető krémes… Tovább »

Marcipános trüffel (Közös főzés 3)

Nem mással kezdtük az új évet, mint egy jó kis csokizással! Eredetileg szilveszter estére terveztük a trüffelgyártást, de végül a jóllakottság megakadályozott ebben, így január 1-én került rá sor. Hozzávalók: Alap massza: 200 g feketecsoki 1 dl tejszín Ízesítés (kihagyható, bármilyen fűszerrel variálható, pl. narancshéj, chili, darált magvak): 50 g marcipán 1 kis marék mazsola… Tovább »

Az én karácsonyom

Azon gondolkodtam, hogy vajon létezik-e az esküvőszervező mintájára karácsonyszervező is. Ha igen, szívesen lennék az. 🙂 Azt szeretem ebben az ünnepben, hogy mindig ugyanolyan, így teremt egy kis állandóságot a folyton változó világban. Olyan, mint egy kis béke-szigete. Számomra nem is maga a karácsony az ünnep, hanem az azt megelőző néhány hét, a készülődés, a… Tovább »

Marie Antoinette narancsos forrócsokija

A blogjáték ezen fordulójának házigazdája Timi, aki a Brioche, avagy kalandozások a desszertek világában blog szerzője. Egy, számomra nagyon izgalmasnak ígérkező témát választott “Hírességek asztalánál” címmel. Mindig érdekelt, hogy hogyan éltek a régiek, mit tettek, ittak, ettek, hol, mikor, szóval gyakorlatilag minden érdekel, ami a múlthoz, történelemhez kötődik, úgyhogy örömmel fogadtam a feladatot, hogy egy… Tovább »

Cukkinis brownie

Egy újabb finomság a kedvenc cukkinivel Nóri mindenmentes konyhájából. Ez a recept már egy éve várt kipróbálásra a füzetemben, nem is változtattam rajta sokat, és biztos, hogy nem utoljára készítettem el. Szokás szerint cukor-, glutén- és tejmentes, de ezek mellett most tojásmentes is, de mégis finom krémes a cukkininek köszönhetően. Hozzávalók: 75 g barnarizsliszt 75… Tovább »

Zserbótekercs “mentesen”

November közepének közeledtével már lassan törni kezdem a fejem, hogy idén mivel is bővíthetném az adventi és karácsonyi repetoáromat. Az idei első fecske ez a zsebótekercs. Természetesen most is elmaradhatatlan benne csavar, mégpedig az sokat tudó cukkini.   Hozzávalók: Piskótához: 200 g reszelt cukkini 1 tojás 40 g hajdinaliszt (itt beszerehető) 15 g mandulaliszt (itt… Tovább »

Csokis körtepuding – 13. Szakácsmustra

A 13. Szakácsmustra szervezője, az Egészséges ételek – Egészségesen elkészítve blog írója, Curtis Stone-t, egy számomra eddig ismeretlen szakácsot választott. Nagyon sok szimpatikus receptet találtam nála, de igyekeztem őszi hangulatút választani. Így esett a választásom a Choc Pear Puddings néven szereplő finomságra. Pont mostanra kezdtek megpuhulni a körték a pincében, nem is időzíthették volna jobban…. Tovább »

Nutellás-meggyes torta

Eritrites vagy steviás feketecsokit kerestem a boltban. Nem találtam, ellenben mi jött szembe velem? Steviás nutella! Tény, hogy nem vagyok a mogyoró és a mogyorós csoki rajongója, de a nutella az bizony más. Ő adta az ihletet ehhez a mini tortához (12 cm átmérőjű). A tortalapokhoz ismét a cukkinis piskótához nyúltam vissza, ami nem csak… Tovább »

Paleo házi csoki

Készítettem már kókusztejjes-vajas házicsokit, ez most kicsit könnyedebb lett. A kókuszliszt nagyon jól helyettesíti a tejport és nem érezhető rajta a kókusz íz, ráadásul nagyon gyorsan elkészíthető. Hozzávalók: 70 g kakaópor 50 g eritrit (itt beszerezhető) 70 g kókuszliszt (itt beszerezhető) 40 g kókuszolaj (itt beszerezhető) 1 dl víz Előbb a száraz alapanyagokat kevertem össze,… Tovább »

Gluténmentes, vegán keksz

Egy újabb keksz a sorban, ami ezúttal tojásmentes is. Az Az vagy, amit meg(t)eszem blogon akadtam rá. Csoki kutyusnak kóstolás nélkül is szimpatikus volt a szagok alapján, ez azért sokat elárul. 🙂 Hozzávalók: 45 g kókuszliszt (itt beszerezhető) 45 g hajdinaliszt 1 tk. chia mag (itt beszerezhető) 15 g olívaolaj 30 g eritrit (itt beszerezhető)… Tovább »

Tehéntúrós kölestorta csokikrémmel

Mivel a főtt köles egy kis citromlével keverve már önmagában is jó tehéntúró helyettesítő lehet, a kiegészítéséhez is kiváló. A túrós alapra márványozott szilvalekvár és az avokádós csokikrém együtt nagyon különleges ízt alkot. Ehhez a recepthez innen jött az ötlet.   Hozzávalók: 150 g köles 6 dl víz csipet só 40 g eritrit 300 g… Tovább »

Csokis válogatás a csoki világnapjára

Mind közül a legédesebb Csoki: Mint megtudtam, tegnap, azaz július 11-én volt a csoki világnapja, de mivel csoki mindig jöhet, itt az én válogatásom egy nap késéssel Epres csokitorta kókusztejszínnel Avokádós paleo csokifagyi Avokádós brownie Krémsajtos brownie Eritrites csoki házilag Avokádós trüffel Paleo házi csoki kókusztejjel Behavazott brownie... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!