Tűpárna és habverő

Pizzás csiga cukkinis tésztából

Kakaós csigaként készült először, de azóta kipróbáltam a sós, bambuszrostliszttel felturbózott változatát is, és tökéletes tízórainak bizonyult. Hozzávalók: 1 nagy cukkini (400 g) 1 tojás 90 g kókuszliszt 90 g barnarizsliszt 20 g útifűmaghéj 1 tk. bambuszrostliszt só 1 tk. szódabikarbóna 1 ek. almaecet Tölteléknek: 50 g reszelt sajt 2 ek. paradicsomszósz pizza vagy más… Tovább »

Kakaós csiga cukkinis tésztából

Sok kakaós csigát készítettem már, de eddig ez sikerült a legjobban. A cukkinis alaptészta receptjét a Csipetfalat blogon találtam, ezen változtattam egy kicsit. Ehhez a kakaós csigához egyébként egy olyan történetecske kapcsolódik, amely méltán lehet az én konyhai tevékenységem mottója. A cukkini párolódik. Anya: Ebből mi lesz? (cukkinire mutatva) Én: Kakakós csiga. (Egyértelmű, nem? 😀… Tovább »

Hamis sajttorta mindenmentesen

Nem először készítek “mindenmentes” sajttortát, a tavalyi változat szilvás volt. Ez is egy olyan recept, amelyhez innen-onnan inspirálódtam, aztán létrehoztam a saját változatomat. Ugyanolyan finom krémes, mint az igazi sajttorta, és szerintem senki sem venné észre, hogy cukkini is megbújik benne. Hozzávalók: Tésztához: 70 g barnarizsliszt (itt beszerezhető) 35 g darált dió 25 g eritrit… Tovább »

Citromkrémes cukkinitorta

Mostanában nem vagyok túl aktív itt a blogon, aminek legfőbb oka az, hogy főként már bevált recepteket készítek, de néha egy-egy felhasználásra váró alapanyag meghozza az ihletet. Most egy cukkini és egy három árválkodó tojássárgája volt a ludas. Hozzávalók: 300 g reszelt cukkini kicsit kicsavarva 2 tojás 20 g nyílgyökérliszt (itt beszerezhető) 25 g eritrit… Tovább »

Cukkinis-sajtos alapú gluténmentes minipizzák

Készítettem már cukkinis pizzát, de ez most felülmúlta azt mind íz, mind megjelenés szempontjából. Az első változat hajdinaliszttel és sajt helyett élesztőpehellyel készült. Könnyen csomagolható, magunkkal vihető ebéd. Hozzávalók 4 minipizzához: 1 nagyobb cukkini reszelve (250 g) 100 g reszelt sajt 100 g barnarizsliszt 1 tojás só, pizza fűszerkeverék (oregánó, bazsalikom) 1 tonhalkonzerv paradicsomszósz A… Tovább »

Cukkinis-sajtos lepény – 27. Blogkóstoló

A Blogkóstoló 27. fordulójának házigazdája Bogi, a Vöröskaktusz diétázik blog írója, és a véletlen folytán ezúttal pont tőle kóstolgathatok. Nagyon megörültem a sors döntésének, hiszen az ő blogján is cukor- és lisztmentes (de nem mind gluténmentes) receptek sorakoznak. Két sós finomságra esett a választásom, már csak azért is, hogy bővítsem a sós felhozatalt a blogon…. Tovább »

Cukkinis-mandulás torta – 15. Szakácsmustra

Ez a gluténmentes cukkinis-mandulás torta  második recept, amit a Kipróbált és bevált receptek blogon zajló 15. Szakácsmustrára készítettem Martha Stewart-tól. Az eredeti mennyiség 2/3-át készítettem el, a mennyiségeket grammban adom meg. A látszattal ellentétben egy tömény energiabomba a végeredmény a mandulának, vajnak és krémsajtnak köszönhetően, viszont egy kiadód sízés vagy korcsolyázás után, a hidegből hazatérve… Tovább »

Cukkinis brownie

Egy újabb finomság a kedvenc cukkinivel Nóri mindenmentes konyhájából. Ez a recept már egy éve várt kipróbálásra a füzetemben, nem is változtattam rajta sokat, és biztos, hogy nem utoljára készítettem el. Szokás szerint cukor-, glutén- és tejmentes, de ezek mellett most tojásmentes is, de mégis finom krémes a cukkininek köszönhetően. Hozzávalók: 75 g barnarizsliszt 75… Tovább »

Zserbótekercs “mentesen”

November közepének közeledtével már lassan törni kezdem a fejem, hogy idén mivel is bővíthetném az adventi és karácsonyi repetoáromat. Az idei első fecske ez a zsebótekercs. Természetesen most is elmaradhatatlan benne csavar, mégpedig az sokat tudó cukkini.   Hozzávalók: Piskótához: 200 g reszelt cukkini 1 tojás 40 g hajdinaliszt (itt beszerehető) 15 g mandulaliszt (itt… Tovább »

Nutellás-meggyes torta

Eritrites vagy steviás feketecsokit kerestem a boltban. Nem találtam, ellenben mi jött szembe velem? Steviás nutella! Tény, hogy nem vagyok a mogyoró és a mogyorós csoki rajongója, de a nutella az bizony más. Ő adta az ihletet ehhez a mini tortához (12 cm átmérőjű). A tortalapokhoz ismét a cukkinis piskótához nyúltam vissza, ami nem csak… Tovább »

Sajtos cukkinitekercs

Már jó régen nem került a blogra semmilyen sósság. Főleg a bevált kekszeket, zsemléket készítettem a nyáron. Most is egy bevált alapreceptemhez nyúltam vissza, amiből eddig mindig édes tekercseket készítettem. Hozzávalók: 1 nagy cukkini (300 g) 1 nagy tojás 50 g hajdinaliszt 20 g tökmagliszt 10 g útifűmaghéj 1 dl víz só Provence-i fűszerkeverék 60… Tovább »

Cukkinit mindenbe!

Javában tart a cukkini-szezon, ezért megragadom az alkalmat, hogy összeválogassak néhány kedvenc receptet ezzel a sokoldalúan hasznosítható növénnyel. Kifejezetten gyakran használom édes ételekbe, készítettem már cukkinis tortát, pizzát, krémet is. Itt található az összes cukkinis receptem, a következőkben pedig a “dobogós” helyezettek sorakoznak fel. Cukkinis hamis sajttorta Cukkinis zsemle Citromkrémes kakaós tekercs Cukkini “túrós” palacsinta… Tovább »

Cukkinis hamis sajttorta

Jöjjön egy könnyen és gyorsan elkészíthető krémes desszert, ha már az időjárás megengedte, hogy begyújtsuk a sütőt. A krém receptje innen származik, az alaphoz pedig a tojásmentes alaptésztámat használtam. A barnarizslisztet kókuszliszttel helyettesítve paleo receptet kapunk. Ebben az esetben 2 dl vizet használjunk. Tésztához: 10 g útifűmaghéj (itt beszerezhető) 25 g barnarizsliszt 30 g kókuszliszt… Tovább »

Ropogós héjú cukkinis zsemle

Narancsos-cukkinis kalácsot terveztem sütni. Nem az lett. Rájöttem, hogy ha narancs híjján citromot tennék bele, már nem sok köze lenne az eredeti elképzeléshez, így jobb is, ha leteszek az ötletről. Jól tettem, mert zsemlének viszont nagyon finom lett! Hozzávalók: 250 g reszelt cukkini 2 tojás 100 g hajdinaliszt 20 g nyílgyökérliszt 20 g kókuszliszt 15… Tovább »

Citromkrémes kakaós tekercs mindenmentesen

Már régóta terveztem ezt a citromos-kakaós kombinációt, láttam magam előtt, hogy milyen jól fog találni a barna piskótatekercs a sárga krémhez. Eddig valahogy soha nem akart sikerülni, pedig már kétszer is nekifutottam. Vagy a piskótát hagytam kihűlni anélkül, hogy még langyosan feltekertem volna, így elrepedt, vagy a krémet tettem bele még túl folyós állapotban, így… Tovább »

Epres Charlotte torta “mentesen”

Már pár napja várta két cukkini, hogy felhasználjam valamire, illetve valami epreset is akartam készíteni, így jött az ötlet, hogy ismét bevessem a cukkinis piskótámat, ami nagyon jól tekerhető. Valami különlegesebbet szerettem volna, mint egy egyszerű tekercs, ezért esett a választásom a Charlotte tortára, amit még soha nem készítettem. Sajnos nem volt pont megfelelő méretű… Tovább »

Cukkinis-tehéntúrós sós pite

Ez a recept hasonlít a sajtos-túrós pitéhez, csak épp nincs benne sajt és más az alapja, mégpedig tojásmentes. Hozzávalók:Tésztaalaphoz:– 100 g hajdinaliszt– 20 g kókuszliszt– 10 g lenmagliszt– 15 g darált chia mag (vagy útifűmaghéj)– só– víz, hogy gyúrható legyenEbből jó állagú tésztát gyúrtam, kicsit állni hagytam (kb. 5 perc), majd egy sütőpapíros tepsiben kinyújtottam…. Tovább »

Cukkinis karob muffin citromkrémmel

Kakaó helyett most egy zacskó karob port vettem. Volt egy cukkinim és most a húsvéti vakáció előtt a romlandó élelmiszerek felhasználásáról is gondolkodnom kell, na meg kellett valami jó kis tízóraira való, így született ez a muffinka. A szokásos citromkrém meg csak azért készült, mert fel kellett használnom a zsemléből kimaradt tojássárgákat. Mondjuk most nem… Tovább »

Cukkinis és kapor, ami nem főzelék, hanem “túró”

A piacon friss zöld kaprot találtam (otthon a kertben csak júniustól lehet ilyesmivel találkozni), egyből az jutott eszembe, hogy ha már készítettem hamis kókusztúrót, akkor kipróbálhatnám ezt kaporral is. Az ordás palacsintára hasonlítana, mi abba szoktunk kaprot tenni. Ismét rá kellett döbbennem, hogy milyen fölösleges ragaszkodni egy alapanyaghoz, mondván, hogy a nélkül teljesen más lesz… Tovább »

Kesusajt cukkinis alapú pizzán

Én sem hiszem el, hogy ennyire sajtos tud lenni valami, aminek semmi köze a sajthoz! Pedig itt a bizonyíték. Hozzávalók: -75 g kesudió minimum 2 órát áztatva (lehet egy fél napot is) -2 ek. inaktív élesztőpehely -só -fél zacskó zselatinpor (5 g) -1 dl forró víz A kesuról letöltöttem az áztatóvizet, a többi összetevővel összeturmixoltam,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!