Tűpárna és habverő

Tavaszváró bazsarózsák papírból

Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet. Gondolom mindenki ismeri ezt a mondást. Viszont hiába a szép látvány, néha elég émelyítő tud lenni az az illatár, amit egy nagy csokor virág áraszt. A bolti vágott virágért nem rajongok, a cserepesek sajnos előbb-utóbb szomorú sorsra jutnak, viszont hiányzott valami, ami már most belopja a tavaszt… Tovább »

Tobozfenyőcske

Egy kellemes őszi napon sikerült jó adag apró tobozt begyűjtenem. Régóta tervezem a tobozfenyő elkészítését, de eddig nem volt hozzá alapanyagom. Jöjjön az eredmény az első hó tiszteletére!  ... Tovább »

Papírcsillagok

Nem tagadom, nagy IKEA rajongó vagyok (és nem honorálják, hogy ezt írom, sajnos…), különösen közel áll a szívemhez a letisztul skandináv stílus a fehér vagy natúr bútorokkal és a vidám, ötletes kiegészítőkkel. Mivel a közelben nincs áruház, illetve ha lenne, akkor sem vásárolhatnám fel a teljes készletet, így marad az improvizáció és a kreatív megoldások…. Tovább »

Adventi koszorú hófehérben

Már csak egy hét, és itt van advent első vasárnapja. Szándékosan nem használom a “nyakunkon” kifejezést, hiszen ennek az időszaknak nem a kötelezően elvégzendő teendőkről kellene szólnia, arról, hogy valamit megteszünk csak azért, mert így szokás és mert ezt várják el. Sokkal inkább arra kellene fektetnünk a hangsúlyt, hogy örömmel és várakozással készüljünk a ránk… Tovább »

Filcfenyők

Készítsünk aranyos fenyőcskékek filcből!  Nem kell hozzá más, mint három kartonból kivágott körcikk, amelyből kúpot ragasztunk, ezt vonjuk be az ívesre és hullámos szélűre vágott filccsíkokkal. A legidőigényesebb rész minták kivarrása. A csíkokat ragasztópisztollyal rögzítettem.  Egy ezüsttálcán vagy üveglapon hangulatos dekoráció lehet karácsony közeledtével. Mi kell hozzá? 3 A4-es vagy egy nagyobb hajlítható kartonlap 1-1… Tovább »

Őszi ajtódísz

Volt egy csomó parafadugóm egy szétszedett, nem túl jól sikerült régi koszorúból. Kb. fele is elég volt ehhez az újhoz. Vastag kartonból egy karimát vágtam, erre ragasztottam fel a dugókat, csipkebogyóval egészítettem ki, hogy kicsit vidámabb színű legyen.... Tovább »

Húsvét

Sikerült elkészítenem a paleo kókusztekercset.20+15 dkg kókuszreszelék 10 dkg darált mandula 5 ek keserű kakaó 3+2 ek nyírfacukor 3 ek kókuszcukor 1 dl kávé 1 ek rum(aroma) 5-6 ek kókusztej 10+5 dkg szobahőmérsékletű ghee (esetleg vaj) A kókuszreszeléket daráljuk minél apróbbra. A cukrokat is daráljuk porszerűre. A barna tésztához keverjünk össze 20 dkg kókuszreszeléket, 10… Tovább »

Nyári és őszi koszorúk

A nyári katicabogaras koszorú most adta át a helyét az őszinek, amihez a Praktika októberi számából merítettem ihletet. A dugókoszorút pedig a Nők Lapjában láttam meg.  Mivel nem volt hungarocel koszorúalapom, csőből hajlítottam egyet. Ezt bevontam papírral, erre ragasztottam fel ragasztópisztollyal a dugókat.... Tovább »

Húsvéti dekorációk nálunk

Ez a páva már kétéves és állandó lakója a szobám ablakának. Mivel madár, gondoltam talál a húsvéthoz.  Pom-pom technikával készült kiskacsa (vagy csirke, ahogy tetszik). Az idei márciusi Praktikából származó ötlet. Nagyon látványos és légies, elkészíteni pedig nagyon könnyű. Koszorúdísz a bejáratra.  Üvegfestékdísz saját sablon alapján. Írott tojásaink. És egyenként: Néhány gusztusos mézeskalács napraforgómaggal díszítve…. Tovább »

Húsvéti vásárra készülve

Húsvéti tojásfadíszeket és vicces ékszereket készítettem. A filctojásokat egyszerű öltések és gyöngyszemek díszítik, vattával, szivaccsal vagy egyéb tömőanyaggal hízlalhatók.A papírtojásokhoz először sablont készítettem, majd hungarocellapon átszúrkáltam a mintát. Egyszerre többet is át lehet szúrni. A szalagtól elegánsabbak lesznek.... Tovább »

Régi és új díszek

Idei fagyöngydísz. Ez a kedvencem róla. Ilyen papírdíszt készítettem sárgás és lilás árnyalatban is. Keresztszemmel készült ez a gömb, tavaly készült karácsonyi ajándéknak. Tavaly készítettem egy piros és egy ezüst csillagot és egy rombusszerű díszt is. Négy éve készült ez a duci angyalka a szüleimnek. Idei mézeskalács díszek. Idén készítettem ezt a mini karácsonyfát, hogy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!