Tűpárna és habverő

Eperfagyi = Vakáció!

Nagyon régen nem volt még ekkora szünet a blogon, talán csak az érettségi idején (5 éve, te jó ég!), de akkor is inkább azért, mert még csak formálódóban volt a blog profilja, nem jöttek könnyen a bejegyzések. Ami meg most volt… Biztosan lehetett volna időt szakítani valahogyan a kreatív konyhai akciókra, de már azért is… Tovább »

Epres paleo pavlova – 78. VKF!

A pavlova olyan mutatós tud lenni, mint amilyen egyszerű, emellett igazi ezerarcú nyári desszert, hiszen épp a szezonális gyümölcsökkel díszíthetjük. Cukor nélkül és tejszínhab helyett kókuszhabbal készítettem, így lett paleo. Mármint elvileg… Nehezen képzelem el az ősembert, amint falja a tejszínhabos epret. 🙂 Na de ez részletkérdés, annyit viszont megtehetünk, hogy terítsünk meg a szabad… Tovább »

Eperkrém

Még receptnek sem igazán nevezhető, de nagyon finom és nyers, ami ilyenkor tavasszal-nyár elején különösen jól esik. Hozzávalók: 2 marék eper 2 dl kókuszkrém 2 csapott tk. eritrit 1 csapott tk. konjac liszt A konjac liszten kívül mindent összeturmixoltam, majd az utóbbival besűrítettem a krémet. Fél órát állni hagytam, közben néhányszor megkevertem. Két adag lett… Tovább »

Fagyinap

Engem valahogy mindig váratlanul ér a fagyinap. Május 8. még nem feltétlenül az a nap (főleg mifelénk), amikor az ember szívesen jégre vinné magát. Tegnap például sapkát és kesztyűt is elviseltem volna magamon. Viszont aztán egyik napról a másikra itt a kánikula (úgy látszik, mostanság az időjárás nem gatyázik, csak győzzük követni), úgyhogy nem árt… Tovább »

Epres paleo csokitorta

Végre itt a gyümölcsszezon, amikor a piac igazi élményeket kínál látásnak, szaglásnak, ízlelésnek. Általában az első epervásárláskor hiszem el, hogy idén is lesz nyár. Az illatos eper pedig évről-évre tortára kívánkozik. Tavaly is hasonló alapanyagokból készült, de az eredmény mégis más lett. A tavalyi tortát itt találod. Hozzávalók (14 cm-es szilikon formához): Csokis alaphoz: 100… Tovább »

Eperlekváros kevert sütemény

Egy gyors és finom kevert sütemény készült a nagyböjti minimál jegyében krémes és tejbegrízes ízzel. Hozzávalók: 70 g barnarizsliszt 40 g kókuszreszelék 30 g kókuszzsír 2 tojás 1 kis üveg (170 g) házi mindenmentes eperlekvár 5 ek. víz 35 g eritrit A lekvárt és a vizet elkevertem, a tojásokat felvertem az eritrittel, majd a lekvárhoz… Tovább »

Epres csokitorta kókusztejszínnel (paleo)

A tortácska lisztmentes, de annyira, hogy még maglisztet vagy egyéb úri huncutságot sem tartalmaz. Talán az útifűmaghéj jelenthet még akadályt. Valami nagyon krémes, brownie jellegű alapot szerettem volna sütni, így kicsit bogarásztam a régi csokis receptjeim között. A legtöbben mandulalisztet használtam a brownie-khoz. Aztán ráakadtam Nigella lisztmentes csokitortájára, amit még a 15. Blogkóstolóra készítettem. Egy… Tovább »

Madártejben sült alma – 23. Blogkóstoló

Csak három napja történt meg sorsolás Judit blogján, a Szénhidrát nélkül blogon, és máris hozom a kóstolmányom. A Gasztro Baráth blogot kaptam, ami már 3 éves múltra tekint vissza, így volt választék bőven gusztábbnál gusztább receptekből. Különösen sok csokis finomsággal találkoztam, na meg mindenféle csigával, amik közel állnak a szívemhez. 🙂 Végül egy könnyedebb desszertet… Tovább »

Epres Charlotte torta “mentesen”

Már pár napja várta két cukkini, hogy felhasználjam valamire, illetve valami epreset is akartam készíteni, így jött az ötlet, hogy ismét bevessem a cukkinis piskótámat, ami nagyon jól tekerhető. Valami különlegesebbet szerettem volna, mint egy egyszerű tekercs, ezért esett a választásom a Charlotte tortára, amit még soha nem készítettem. Sajnos nem volt pont megfelelő méretű… Tovább »

Citromkrémes kakaós palacsintatorta eperrel (paleo)

Ez nem annyira önálló recept, inkább csak egy kísérlet, amiben összedobtam néhány, már bevált receptet. Palacsintának az eddigi kedvencemet használtam volna, a zöldbanánlisztes palacsintát, egy kis kakaóval feldobva, ha lett volna hozzá elég liszt. Ennek hiányában, és hogy a citromkrémből kimaradó tojásfehérjéket felhasználjam, így készítettem el a palacsintákat: 10 g zöldbanánliszt 10 g nyílgyökérliszt 20… Tovább »

Fagyi napjára

Ezen fontos alkalomból  összegyűjtöttem az eddig készült fagyikat. Egy pár, még a blog őskorából származó kimarad, mert sem a kép nem olyan, hogy szívesen látnám viszont, és a recept sem valami különleges. Mivel nincs túl sok fagyi egyelőre a blogon, rá kell állnom a témára. 🙂 Krémsajtos fagyi cseresznyével Fekete erdő fagyi Áfonyás kókuszfagyi Csokis… Tovább »

Glutén- és cukormentes zserbó mandulával és eperlekvárral

A hagyományos zserbó dióval és baracklekvárral készül, de nekem nem szokásom, hogy bármit is úgy csináljak, mint mások. 🙂 Hagyomásos ízösszeállításban és más tésztával már volt két kísérletem: Paleo zserbó és Gluténmentes zserbó. Ez a mostani az idei örmény találkozóra készült, ahova minden családnak kell vinnie egy tál tésztát a közösbe, és én sem akartam… Tovább »

Kókuszos-citromkrémes torta eperrel

Mikor nemrég ugyanezt elkészítettem tekercs formájában és kicsit szétesett, elhatároztam, hogy nem kínozom a tekercs formát, inkább torta lesz belőle. Szülinapi főpróbának szántam, hacsak addig nem jön szembe velem egy ennél is jobb tortaötlet. Rachel Allen habcsókroládja volt a kiindulópont, a végeredmény meg torta lett. 🙂 Reméltem, hogy a Szakácsmustra határidejéig még el tudok készíteni… Tovább »

Epres-krémes torta

Dia blogjában láttam meg a rebarbarás és vaníliakrémes pite receptjét, ebből indultam ki, de nagyjából annyi maradt az eredeti koncepcióból, hogy három rétegből áll a pite/torta: alap, gyümölcs, krém. Minden más változott. A piacon már lehet rabarbarát kapni, de inkább megvárom, hogy az otthoni kertit lehessen használni, ami nálunk csak július végén szokott bekövetkezni. Ezért… Tovább »

Kókuszos habcsókrolád citromkrémmel – 4. Szakácsmustra (Rachel Allen)

Dina, a Dina világa blog írója, Rachel Allent, az ír konyhatündért szemelte ki nekünk, hogy tőle főzzünk. Eddig csak a nevét hallottam, így már itt volt az alkalom, hogy megismerjem a főztjét is.Több  receptet is kiválasztottam tőle, valami könnyű, nyárias finomságot szerettem volna készíteni. Így esett a választásom erre a habcsókroládra. Sajnos a külalakja hagy… Tovább »

Marcipános csokifagyi eperrel (paleo)

Ez az idei második fagyim. Az első egy  epres-avokádós volt, nagyon finom, krémes, de sajnos elég ronda. Hát igen, a piros és a zöld keverékéből egy érdekes barna szín született. Na de ez a mostani nem csak finom, hanem egész jól is néz ki.Hozzávalók:-90 g darált mandula-30 g xilit-víz-20 g kakaópor-250 ml kókusztejA darált mandulát… Tovább »

Paleo epres “túrótorta” nem totuból

Mostanában nagyon sok totus (tojásfehérjéből készült hamis túró) receptet látok és kíváncsi lennék, hogy milyen íze lehet. Sajnos nálam háromnál több tojásfehérje nem szokott megmaradni, az is nagyon ritkán, így nem volt még alkalmam kipróbálni. Viszont nagyon szeretem az ilyen fából vaskarika recepteket, hát gondoltam megoldom máshogy. Az Etetem a családom blogon találtam meg a… Tovább »

Túrós lepény eperlekvárral

Hozzávalók:-200 g tehéntúró-1 tojás-30 g tk. zabliszt-25 g kókuszreszelék-50 g xilit-fahéj-eperlekvár a tetejéreNem nagy kunszt elkészíteni, csak minden össze kell keverni, sütőpapíros formába tenni és 30 perc alatt 180 fokon készen lesz. Hidegen, melegen egyaránt finom.... Tovább »

Paleo magos zsemle zöldhagymával és egy uzsonna

Már nagyon régóta áll a szekrényben a lenmag és a szezámmag. Ideje volt felhasználni.Hozzávalók:-50 g lenmag ledarálva-50 g szezámmag ledarálva-1 tojás-só-apróra vágott zöldhagyma zöldje-sütőporMindezt összekevertem és 200 fokon 15 perc alatt megsütöttem. Egy kis cipócska lett belőle. És íme egy epres, olvasztott csoki, ordás uzsi:... Tovább »

Krémsajtos medvehagymaleves, zöldborsós zabpehely, mangókrém

Ez a mai ebédem. Leves: –1 csokor medvehagyma–kb. 1/2 l víz-zöldségleves alaplé  (ha lehet, nem kockából, de én el akarom használni, ami van, hogy aztán többet ne vegyek)-120 g krémsajt-100 g apró zabpehely Elvileg a medvehagymát apróra kellene vágni és úgy belefőzni a levesbe, de nekem nem sikerült, mivel fagyasztottat használtam és nem sikerült felvágnom…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!