Tűpárna és habverő

Áfonyás túrós-sajttorta

Lassan közeleg a blog 6. szülinapja (június 22-én), így itt az ideje egy könnyű nyári tortának. Már csak azért is, mert a családban igény mutatkozott a túrótortára, így tartottam egy főpróbát ezzel a mini változattal. Hozzávalók (12 cm-es kapcsos formához): Csokis alap: 100 g cukormentes feketecsoki 10 g kókuszzsír 10 g útifűmaghéj 100 ml víz… Tovább »

Eperfagyi = Vakáció!

Nagyon régen nem volt még ekkora szünet a blogon, talán csak az érettségi idején (5 éve, te jó ég!), de akkor is inkább azért, mert még csak formálódóban volt a blog profilja, nem jöttek könnyen a bejegyzések. Ami meg most volt… Biztosan lehetett volna időt szakítani valahogyan a kreatív konyhai akciókra, de már azért is… Tovább »

Szilvás morzsasüti (crumble)

Még a szilvaszezonban készítettem először, azóta kétszer is megismételtem. Igazi őszi desszert, de bármilyen más gyümölccsel elkészíthető. Hozzávalók 3 adaghoz: 60 g darált mandula 60 g darált zabpehely 30 g eritrit 1 tojás fahéj 4 nagyobb szilva A darált zabpelyhet, mandulát, eritritet és fahéjat összegyúrtam a tojással, és hűtőbe tettem. A szilvákat felkozkáztam, és három… Tovább »

Mary Berry citromos-lime-os sajttortája – 18. Szakácsmustra

A Táncoló fakanál blogon rendezésében zajló Szakácsmustrán most Mary Berry-tól kell főzni. Elsőként citromos-mákos kalácsot készítettem tőle “mentes” változatban, most pedig egy hagyományos alapanyagokat felhasználó recept következik. A sajttorta receptje nagyon szimpatikusban ígérkezett, mivel egyszerűen és sütés nélkül elkészíthető. Készítés közben aztán gyanús lett, hogy vagy a recepttel nem stimmel valami, vagy én értettem félre… Tovább »

Tehéntúrós rizsfelfújt

Gyorsan összedobható, békebeli finomság, bármilyen idénygyümölccsel feldobható. Hozzávalók: 100 g barnarizs (itt beszerezhető) 30 g eritrit (itt beszerezhető) 2 tojás 15 g kókuszzsír (itt beszerezhető) 250 g tehéntúró 1 citrom reszelt héja és leve tetejére vajkrém és piros ribizli A barnarizset háromszoros vízben puhára főztem (sosem lesz olyan puha és ragadós, mint a fehér rizs,… Tovább »

Hamis sajttorta mindenmentesen

Nem először készítek “mindenmentes” sajttortát, a tavalyi változat szilvás volt. Ez is egy olyan recept, amelyhez innen-onnan inspirálódtam, aztán létrehoztam a saját változatomat. Ugyanolyan finom krémes, mint az igazi sajttorta, és szerintem senki sem venné észre, hogy cukkini is megbújik benne. Hozzávalók: Tésztához: 70 g barnarizsliszt (itt beszerezhető) 35 g darált dió 25 g eritrit… Tovább »

Sajttorta sütés nélkül

A család szereti a sajttortát, ez megkérdőjelezhetetlen tény. A szülinapomra évek óta túrótortát készítünk, most a változatosság kedvéért sajttorta lett, ami viszont nem változik, az a barack és ribizli díszítésként, hiszen ez érik ilyenkor. Tekintsünk el a némileg ünneprontó ténytől, hogy barackkompótot használtam. A receptet a Süssünk, főzzünk valamit blogon találtam. Hozzávalók: A torta lapjához…. Tovább »

Epres paleo pavlova – 78. VKF!

A pavlova olyan mutatós tud lenni, mint amilyen egyszerű, emellett igazi ezerarcú nyári desszert, hiszen épp a szezonális gyümölcsökkel díszíthetjük. Cukor nélkül és tejszínhab helyett kókuszhabbal készítettem, így lett paleo. Mármint elvileg… Nehezen képzelem el az ősembert, amint falja a tejszínhabos epret. 🙂 Na de ez részletkérdés, annyit viszont megtehetünk, hogy terítsünk meg a szabad… Tovább »

Feketeribizlis sajttorta – Közös Sütés 5

Szülinapok, névnapok, torták, gyümölcsök… nyár! Ilyenkor nálunk nagyon összetorlódnak az ünnepek, mindig van alkalom sütni valami finomat. Ha K-val közös programunk van, máris cinkos vigyorral dörzsöljük a tenyerünket: Na és mit sütünk? Valami nehezet! 😀 Így készült ez a sajttorta is, bár kifejezetten egyszerűen elkészíthetőnek mondanám. A recept a Nők Lapja Konyha Desszert különszámából származik,… Tovább »

Fagyinap

Engem valahogy mindig váratlanul ér a fagyinap. Május 8. még nem feltétlenül az a nap (főleg mifelénk), amikor az ember szívesen jégre vinné magát. Tegnap például sapkát és kesztyűt is elviseltem volna magamon. Viszont aztán egyik napról a másikra itt a kánikula (úgy látszik, mostanság az időjárás nem gatyázik, csak győzzük követni), úgyhogy nem árt… Tovább »

Citromkrémes cukkinitorta

Mostanában nem vagyok túl aktív itt a blogon, aminek legfőbb oka az, hogy főként már bevált recepteket készítek, de néha egy-egy felhasználásra váró alapanyag meghozza az ihletet. Most egy cukkini és egy három árválkodó tojássárgája volt a ludas. Hozzávalók: 300 g reszelt cukkini kicsit kicsavarva 2 tojás 20 g nyílgyökérliszt (itt beszerezhető) 25 g eritrit… Tovább »

Feketeribizlis pavlova

A szülinapra készült Oreo tortából megmaradt 4 tojásfehérje. Magamnak is szerettem volna valamilyen desszertet készíteni, így a pavlovára esett a választásom. Nagyon gyorsan elkészíthető, látványos finomság. Hozzávalók: 4 tojásfehérje csipet só 35 g eritrit 2 tk. nyílgyökérliszt A fehérjéket a csipet sóval elkezdtem felverni. Mikor már habos volt, de nem kemény, hozzáadtam a nyílgyökérliszttel elkevert… Tovább »

Marcipánmorzsás almáspite

Lassan 3 éve lesz, hogy valami hasonlót készítettem, akkor még teljeskiőrlésű lisztet használva. Tervezem egy ideje néhány finom, de nem tökéletesített vagy nem túl szépen lefotózott recept újraalkotását, ez is egy azok közül. És tényleg nagyon finom. 🙂   Hozzávalók egy 22 cm-es pitéhez: 120 g darált mandula 40 g eritrit 50 g barnarizsliszt 1… Tovább »

Almás finomságok októberre

Kezdődik az igazi almaszezon! Itt megtalálható az össze almás receptem, alább pedig következnek a kedvencek, természetesen mind cukor-, glutén- és tejmentesen. Jó kóstolgatást! Paleo almás rétes Hamis almás süti Paleo szabolcsi almás máktorta Macis almáspite Krémes almáspite Kókuszos-almás lepénykék Paplanos almás süti Almarózsás pite mandulakrémmel Madártejben sült alma Almás palacsinta Almás rétes... Tovább »

Nutellás-meggyes torta

Eritrites vagy steviás feketecsokit kerestem a boltban. Nem találtam, ellenben mi jött szembe velem? Steviás nutella! Tény, hogy nem vagyok a mogyoró és a mogyorós csoki rajongója, de a nutella az bizony más. Ő adta az ihletet ehhez a mini tortához (12 cm átmérőjű). A tortalapokhoz ismét a cukkinis piskótához nyúltam vissza, ami nem csak… Tovább »

Paleo meggyes gombóc

Tavaly nyár óta várt kipróbálásra ez a recept a füzetemben. Az Ötösfogatunk mindennapjai blogon találtam rá, csak éppen ott sárgabarackos volt, én meg meggyel készítettem, saját, mindenmentes szilvalekvárral feldobva. Hozzávalók: 1 reszelt cukkini (300 g) 1 tojás 20 g kókuszliszt (itt beszerezhető) 50 g mandulaliszt (itt beszerezhető) 1 púpozott ek. útifűmaghéj (itt beszerezhető) só 30… Tovább »

Diókrémes, szilvás minipiték (Közös Sütés 2)

Az első, már blogban is dokumentált, unokatestvéremmel közös sütésünk után (Rákóczi túrós) végre sor került a másodikra is. A Nők Lapja Konyha 2014 márciusi számából választottuk ki a receptet, ha már szilvaszezon van. Nagyjából az eredeti recept szerint jártunk el, a fő különbség az lett, hogy nem egy nagy, hanem 14 kis pitét sütöttünk 7,5… Tovább »

Túrós dallam – 24. Blogkóstoló

Íme a második recept, amit a Habverő és fakanál blogon szervezett játékra választottam Tortafüggő Marisztól. Az első egy reform módon készített sósság volt, most pedig egy hagyományos édesség következik a családi névnapok alkalmából. Ahogy Marisz, úgy én is a nevére figyeltem fel először ennek az édességnek, aztán az is meggyőző volt, hogy milyen könnyen elkészíthető,… Tovább »

Nyers barackkrémleves kókusztejjel

Számomra a nyár egyik elengedhetetlen “kelléke” a barackkrémleves. Az eredeti változat, amit először ettem, főzött barackkal, tejszínnel és pudingporral készül, azt tettem most egészségesebbé és gyorsabban elkészíthetővé. Hozzávalók (2 adag): 5 dl házi kókusztej 2 őszibarack fahéj, szegfűszeg 5 csepp stevia 1 tk. konjac liszt (vagy útifűmaghéj vagy chia mag vagy 1 dl kókusztejben felolvasztva… Tovább »

Feketeáfonyás-kókuszkrémes mini pite – 12. Szakácsmustra

A második receptem a Anna Olson-tól a Habverő és fakanál blog által szervezett játékra. Természetesen kicsit változtattam az eredeti recepten, hogy az étrendemnek megfelelő legyen, de a lényege, a kókuszkrém és az áfonya találkozása változatlan maradt. Hozzávalók (fél adag, 6 db. 6 cm-es szilikonos muffinformában, mennyiségek g-ba átírva): Tészta: 50 g barnarizsliszt 30 g kókuszliszt… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!