Tűpárna és habverő

Ordásbatyu

A recept Gáll Tímea Kölcsönkért kovász című gyönyörű receptes-mesélős könyvéből származik, amelyet akkor is érdemes lapozgatni, ha az ember nem tör főszakácsi babérokra. A receptekhez a Zsigmond Malom szolgáltat kitűnő hátteret. Egy picit azért változott a recept az eredetihez képest, így ezt a változatot írom le. Hozzávalók: Tésztához: 50 dkg teljes kiőrlésű liszt 4 dkg… Tovább »

Morzsás-meggyes túrós pite

Újabb recept a tehéntúrós-gyümölcsös nyári desszertek sorában. A kiindulási recept innen származik, ezt szabtuk át egy picit. Hozzávalók: A tésztához: 1,25 dl tej fél zacskó porélesztő 25 dkg teljes kiőrlésű liszt 2 evőkanál cukor 4 dkg vaj A töltelékhez: 500 g magozott friss vagy fagyasztott meggy 15 dkg vaj 3 evőkanál vaníliás pudingpor 1 csomag… Tovább »

Citromszelet, a békebeli – Közös Sütés 6

Többéves terv vált valóra életünk első, lapokból álló süteményének elkészítésével. Ismét beigazolódott, hogy a hagyományosan rettegettnek mondott receptek elkészítése sem ördöngösség, csak neki kell fogni. Az egyetlen titok az idő, amit bizony rá kell szánni, mert nem 20 perc alatt készül el. Valószínűleg ezért nem tartozik a 21. század instant slágersütijei közé. Hogy is tartozna,… Tovább »

Rákóczi túrós torta ismét

Vannak receptek, amelyek időről időre újra felbukkannak a blogon különböző változatokban. Ilyen a zserbó, a mézeskalács, a brownie és a Rákóczi túrós is. Készült már sütemény, torta és pohárkrém képében. Ezt a torta szilveszterre készült a Csak, mert szeretem… blogon talált recept alapján. Hozzávalók: Tészta  20 dkg liszt 10 dkg vaj 2 ek. cukor 1… Tovább »

Túró Rudi torta

Amint a mellékelt ábra mutatja, továbbra sem tudom utolérni magam a teendőkkel, így ez a recept is két héttel az elkészülés után kerül fel ide. Szülinapi tortaként készült a Csak a Puffin blogon talált recept alapján dupla adagban. Hozzávalók: Tésztához: 20 dkg hideg vaj 10 dkg cukor 1 tojássárgája 27 dkg liszt 3 dkg cukrozatlan… Tovább »

Meggyes pite – 33. SAD!

A Süss! Alkoss! Díszíts! játék több mint egy év után a Táncoló fakanál blognak hála feltámadt poraiból, ráadásul egyik kedvenc témámmal rukkolt elő, amely nem más, mint a pite! A pite általában egyszerűbb, mint egy torta, de látványosabb, mint a lepények, kavart tészták, nem hiába örvend nagy népszerűségnek mindenütt. Nagyon egyszerű receptről van szó, fejből… Tovább »

Mary Berry citromos-lime-os sajttortája – 18. Szakácsmustra

A Táncoló fakanál blogon rendezésében zajló Szakácsmustrán most Mary Berry-tól kell főzni. Elsőként citromos-mákos kalácsot készítettem tőle “mentes” változatban, most pedig egy hagyományos alapanyagokat felhasználó recept következik. A sajttorta receptje nagyon szimpatikusban ígérkezett, mivel egyszerűen és sütés nélkül elkészíthető. Készítés közben aztán gyanús lett, hogy vagy a recepttel nem stimmel valami, vagy én értettem félre… Tovább »

Szilvás sütemény hagyományosan

Idén korán kezdődött a szilvaszezon, ráadásul a minap bukkantam rá Notburga konyhájában erre a guszta szilvás süteményre, úgyhogy már meg is volt a hétvégi finomság ötlete. Hozzávalók egy nagy tepsihez: Tésztához: 40 dkg teljes kiőrlésű liszt 4 kk. sütőpor 14 dkg cukor 20 dkg puha vaj 2 tojás Krémhez: 1/2 l tej 2 csomag vaníliás… Tovább »

Sajttorta sütés nélkül

A család szereti a sajttortát, ez megkérdőjelezhetetlen tény. A szülinapomra évek óta túrótortát készítünk, most a változatosság kedvéért sajttorta lett, ami viszont nem változik, az a barack és ribizli díszítésként, hiszen ez érik ilyenkor. Tekintsünk el a némileg ünneprontó ténytől, hogy barackkompótot használtam. A receptet a Süssünk, főzzünk valamit blogon találtam. Hozzávalók: A torta lapjához…. Tovább »

Feketeribizlis sajttorta – Közös Sütés 5

Szülinapok, névnapok, torták, gyümölcsök… nyár! Ilyenkor nálunk nagyon összetorlódnak az ünnepek, mindig van alkalom sütni valami finomat. Ha K-val közös programunk van, máris cinkos vigyorral dörzsöljük a tenyerünket: Na és mit sütünk? Valami nehezet! 😀 Így készült ez a sajttorta is, bár kifejezetten egyszerűen elkészíthetőnek mondanám. A recept a Nők Lapja Konyha Desszert különszámából származik,… Tovább »

Pünkösdi rózsa-briós a búcsú margójára

Elérkezett a pünkösd, a város legnagyobb eseménye, amikor úgy érezheti az ember, hogy mégis a térképen van, valaminek a középpontjában. Ilyenkor Csíkszeredában kicsit mindig feje tetejére áll a világ, de ez is a mással össze nem hasonlítható hangulat része. Keresztény Woodstock… (Én kérek elnézést a metaforáért.) Már előre készülsz, haditervet állítasz össze az időjárás függvényében,… Tovább »

Fehércsokis-sajtkrémes szuflétorta – 28. Blogkóstoló

A 28. Blogkóstoló keretén belül, amelynek Sasó a házigazdája, a Zsuzsa ízutazásai blogot kaptam páromul. Az ínycsiklandó küllemű fehércsokis-sajtkrémes szuflétortára esett a választásom. A receptben szereplő 5 tojást soknak tartottam, nem akartam ehhez a tortához kifosztani a hűtőt, így csak 3 tojást és az ehhez arányló mennyiségeket használtam. A franciakrémeshez hasonló finomság született, amely állítólag… Tovább »

Harisnyás Pippi palacsintája – 77. VKF!

A maja forró csoki után itt az újabb irodalom/film inspirálta recept. A Vigyázz, kész, főzz! jelenlegi fordulója épp nálam zajlik Egy falat irodalom címmel. 7 éves voltam (úgy látszik, az egy meghatározó időszak volt), amikor először láttam a Harisnyás Pippi című filmet, néhány évvel később a könyvet is elolvastam. A film nagy kedvencem volt akkoriban,… Tovább »

Zebratorta – 16. Szakácsmustra: Lorraine Pascale (Közös Sütés 4)

A 16. Szakácsmustra házigazdája Konyhavirtuóz, aki Lorraine Pascale-t választotta ki számunkra. Lorraine fiatalabb korában modellként dolgozott, aztán a gasztronómia felé vette az irányt, már saját főzős műsora is van. A választásom erre az egyszerű, de nagyon látványos zebratortára esett, amelyet K-val közösen készítettünk el virágvasárnap alkalmából. Hozzávalók (23 cm-es formához): 250 ml napraforgómag olaj 200… Tovább »

Oreo torta

A receptet a Kifőztük magazin 2016 márciusi számában találtam, és mivel épp szülinapi torta-vadászatban voltam, le is csaptam rá. Csak pár apróságon változtattam az eredeti recepthez képest, például teljes kiőrlésű lisztet használtam, illetve picit kevesebb cukrot. Hozzávalók 26 cm átmérőjű tortaformáhoza tésztához:16 dkg teljes kiőrlésű liszt6 dkg cukrozatlan kakaópor1 dkg szódabikarbóna5 g sütőpor1 csipet só2… Tovább »

Ordás palacsinta torta

Receptversenyre készült ez a palacsinta torta, ahová a magyar ízvilágból inspirálódó recepteket várnak. Azon gondolkodtam, hogy melyek is azok az alapanyagok, amelyeket a külföldiek nem szoktak ismerni, és az orda is közéjük tartozik. Hogy kicsit feldobjam az egyszerű palacsintát, torta formájában készítettem el. 18 cm-es tortaformában készült. Palacsintához: 1 tojás 6 ek. teljes kiőrlésű liszt… Tovább »

Rákóczi túrós pohárkrém

A pohárkrémmé alakított desszertek sorában most a Rákóczi túrós következik, ami eredeti változatban is szerepel már a blogon. Ezúttal cukormentes változatban készítettem el, illetve lisztet sem tartalmaz. Hozzávalók 2 adaghoz: 250 g tehéntúró 0,3 dl kókusztej/tejszín 30+25  g eritrit 1/2 üveg cukormentes házi baracklekvár 1 tojásfehérje A tojásfehérjét felvertem az eritrittel és habnyomóval készült kis… Tovább »

Egyszerű Túró Rudi kehely

A Túró Rudi kehely vagy pohárkrém is azon receptek egyike, amelyek régebb kerültek fel a blogba, de vagy maga a recept vagy a kép nem üti már az azóta -reményeim szerint- elért minőségi szintet. Ezeket az ételeket igyekszem szép lassan újra elkészíteni és itt közzé tenni. Jöjjön most a nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető krémes… Tovább »

Jamie citromos pitéje

Éppen vendéget vártunk másnapra, mikor véletlenül rábukkantam erre az íncsiklandó citromos pitére a Konyhalál blogon. Desszertötletünk még nem lévén, kihagyhatatlannak tűnt megsütni őt, főként mert minden alapanyag megvolt hozzá. Azaz szinte minden, mert kiderült, hogy lassan már nem tartunk itthon cukrot. Sajnos a sütőnknek megvan az a nem túl kedves tulajdonsága, hogy nagyon erősen süt,… Tovább »

Vaníliás koszorú kétféleképpen

Szilveszterre sütöttünk hagyományos vaníliás koszorút, úgy ahogy a családban mindig is készült. Ezt készítettem el magamnak is minimális változtatással és tényleg ugyanolyan finom lett, mint az eredeti. A képen a reform változat látható. Hozzávalók a hagyományos változathoz (teljes adag): 560 g liszt 500 g vaj 300 g cukor 280 g darált dió 2 csomag vaníliás… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!