Tűpárna és habverő

Túrós fonott kalács

Ezeket túrós fonatokat utazáshoz sütöttem elemózsiának, ezúttal édesen, de készülhet juhtúróval sósan is. Hozzávalók: 100 g barnarizsliszt 125 g Szafi Free expressz lisztkeverék kelesztés nélküli tésztákhoz 60 g eritrit 250 g krémes tehéntúró 30 g kókuszzsír 50 ml víz 1 tojás fahéj csipet só Összekevertem a száraz összetevőket, majd hozzáadtam a többit is, összegyúrtam. 10… Tovább »

Citromos-mákos kalács – 18. Szakácsmustra

A Táncoló fakanál blogon zajló 18. Szakácsmustra kiszemeltje Mary Berry, egy számomra eddig ismeretlen angol szakács-hölggyel, akinek több könyve is megjelent, illetve TV-műsort vezet. Mindezt 80 évesen. Ez a mondat különösen megtetszett tőle: „A sütés az életre tanít. Például, ha siettetsz valamilyen folyamatot, akkor borítékolható a csalódás” A kiválasztott citromos-mákos kalács receptjét sikerült alaposan átalakítanom…. Tovább »

Citromos-diós kalács – 15. Szakácsmustra

A Szakácsmustra 15. fordulójának házigazdája Okki, a Kipróbált és bevált receptek blog írója, aki erre a fordulóra Martha Stewart-ot választotta nekünk. Martha-nak sok gluténmentes receptje is van, volt miből válogatnom. Elsőként a citromos, mákos kalácsra esett a választásom, amit be kell vallanom, alaposan átalakítottam. Az egyik fő változás abban áll, hogy mák helyett dióval készítettem,… Tovább »

Békebeli püspökkenyér – Receptörökség

Nem ékeskedem idegen tollakkal, ezt bizony Anya sütötte. A recept az egyik dédnagymamámtól származik, ennek megfelelően a régi, békebeli vasárnapokat idézi, amikor még megadták a módját a hét utolsó napjának, volt közös családi ebéd, sütemény és beszélgetés. Egyes helyeken csipketerítő és porcelán étkészlet is, lusta nyárvégi délutánon függönyön átszűrődő, foltos napfény. Hozzávalók: 15 dkg liszt… Tovább »

Tehéntúrós óriás csigakalács – 25. Blogkóstoló

A Blogkóstoló jelenlegi házigazdája Andi, a Xsara, próbálkozásaim a konyhában blog írója (aki pont tőlem főz majd a sorsolás alapján, kíváncsi vagyok, hogy mit), aki csemetéi segítségével Márti blogját sorsolta nekem. Egy újabb véletlen egybeesés, hisz az előző fordulóban meg pont Márti készítette el tőlem a köménymagos kiflit, illetve a jelenleg zajló Szakácsmustra is nála… Tovább »

Karobos fonott kalács

Ahogy a paleo fonott kalács receptjénél írtam, ki akartam próbálni ugyanezt nem paleo gluténmentes liszttel is. Általában könnyebb paleová átalakított recepteket találni, mint más gluténmenteseket. A legtöbb glutént nem fogyasztó egyén a fehér rizslisztet vagy a bolti gm. liszteket vagy használja, amik tele vannak keményítővel és egyéb gyorsan felszívódó szénhidráttal, azokkal majdnem minden recept ugyanúgy… Tovább »

Paleo fonott kalács

Nem saját találmány, csak egy reprodukciója az itt található kalácsnak. Viszont fogok még vele kísérletezni, hogy lássam, kókuszliszt helyett működik-e nem paleo lisztekkel. Készíthető bármilyen ízesítéssel húsvétra. 🙂 Hozzávalók: 50 g kókuszliszt (zsírtalanított) 1 ek. lenmagliszt 3 db. egész tojás 25 g eritrit fahéj 1 kk. só 1 kk. szódabikarbóna almaecet 3 nagy ek. útifűmaghéj… Tovább »

Mandulás-hajdinás fonott kalács

Még soha nem készítettem fonott kalácsot. Sejtettem, hogy ismét a kelt tészta-állag elérése lesz a megoldandó feladat, mint minden gluténmentes tészta esetében. Szerintem nagyon gusztára sikerült. Nem olyan puha, összenyomható, mint a fehér búzalisztes kalácsok, amiktől nekem sokszor fájt a hasam. Emlékszem, hogy a bolti péksütikkel többször is volt ilyen incidensem. Hozzávalók:-110 g mandulaliszt-50 g… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!