Tűpárna és habverő

Gluténmentes darázsfészek/diós csiga

Ezt a péksüteményt röpke hat hete készítettem el, azóta várta, hogy végre leírjam a receptjét. Fénnyel sem állok a legjobban, továbbra sem találom a megfelelő fotózó helyet, tíz képből jó, ha egy tűrhető lesz. Maga darázsfészek viszont nem hagy kívánnivalót maga után. Azt hiszem, ez az első olyan receptem, amelyben nem saját lisztkeveréket használtam. Nem… Tovább »

Narancsos-krémes sütemény (tojásmentes is)

Ahogy az történni szokott, ez a (szerintem) jól sikerült recept is a véletlen műve, és egy félresikerült próbálkozás eredménye. Megláttam Illéskrisz blogján egy gyönyörűséget, a narancsos krémtekercset. Narancsos és krémes, ráadásul a szokás szerint remek fotókkal megspékelve, muszáj elkészítenem! Persze, hogy legyen benne csavar, egyből az átalakított verziót próbáltam megalkotni tej, liszt, cukor és keményítő… Tovább »

Áfonyás-citromkrémes minipiték – 33. SAD!

Áfonyák csücsülnek puha, halványsárga krémmel bélelt kosárkában. Ez a kép villant fel előttem, mikor a Táncoló fakanál blog SAD! pite-témáját megláttam. A recept az avokádókrémes kosárkákkal rokon, ugyanolyan tésztája van. Hozzávalók: Tésztához: 40 g darált dió 60 g barnarizsliszt (itt beszerezhető) 20 g eritrit (itt beszerezhető) 1 tojásfehérje Krémhez: 1 tojás 1 tojássárgája 2 dl… Tovább »

Szilvás clafoutis vagy tejes pite – 80. VKF!

Jelenleg a Vigyáz, kész, főzz! játék is a Táncoló fakanál blog szervezésében zajlik, ahogy sok más is, a téma pedig az épp aktuális szilva, amiből készülhet bármi, így mindenki megtalálhatja az ínyére való elkészítési módot. Mi mást készítettem volna, ha nem pitét, méghozzá tejeset, azaz kókusztejeset. Hozzávalók: 2 tojás 5 dl kókusztej 40 g eritrit… Tovább »

Avokádós-kókuszkrémes kosárka

Vidám, zöld színű desszertet készítettem abból, amit épp itthon találtam. Hozzávalók: Tésztához: 40 g darált dió 60 g barnarizsliszt (itt beszerezhető) 20 g eritrit (itt beszerezhető) 1 tojásfehérje Krémhez: 1 tojássárgája 2 dl kókusztej (itt beszerezhető) 1 tk. konjac liszt (itt beszerezhető) 40 g eritrit 1 avokádó (130 g) A tészta hozzávalóit összegyúrtam, majd kibéleltem… Tovább »

Szilvás sütemény “mentesen”

Miután elkészült a hagyományos változat, egyértelmű volt, hogy ezt szokásosan glutén-, cukor- és tejmentesen (nem tejtermékmentes, hisz tehéntúrót tartalmaz) is el kell készítenem. Krémes, szilvás, fahéjas, azt hiszem nem is kell ennél több. 🙂 Hozzávalók: Tésztához: 100 g barnarizsliszt (itt beszerezhető) 70 g kókuszliszt (itt beszerezhető) 30 g eritrit (itt beszerezhető) 60 g kókuszzsír (itt… Tovább »

Hamis sajttorta mindenmentesen

Nem először készítek “mindenmentes” sajttortát, a tavalyi változat szilvás volt. Ez is egy olyan recept, amelyhez innen-onnan inspirálódtam, aztán létrehoztam a saját változatomat. Ugyanolyan finom krémes, mint az igazi sajttorta, és szerintem senki sem venné észre, hogy cukkini is megbújik benne. Hozzávalók: Tésztához: 70 g barnarizsliszt (itt beszerezhető) 35 g darált dió 25 g eritrit… Tovább »

Citrompite “mentesen”

Mostanában sokszor érzem azt, mintha visszatért volna az elmúlt idő, a négy évvel ezelőtti események. Vizsga, felvételi, új hely, változás, nyárelő… Érdekes, hogy mintha pont a változásban lenne az állandóság. A deja vu-szerű (könyörgöm, nem “VÚ”!) érzés margójára készült ez a citromtorta, bár ebben az esetben nem kérdés, hogy hol és mikor láttam már ilyesmit…. Tovább »

Fagyinap

Engem valahogy mindig váratlanul ér a fagyinap. Május 8. még nem feltétlenül az a nap (főleg mifelénk), amikor az ember szívesen jégre vinné magát. Tegnap például sapkát és kesztyűt is elviseltem volna magamon. Viszont aztán egyik napról a másikra itt a kánikula (úgy látszik, mostanság az időjárás nem gatyázik, csak győzzük követni), úgyhogy nem árt… Tovább »

Epres paleo csokitorta

Végre itt a gyümölcsszezon, amikor a piac igazi élményeket kínál látásnak, szaglásnak, ízlelésnek. Általában az első epervásárláskor hiszem el, hogy idén is lesz nyár. Az illatos eper pedig évről-évre tortára kívánkozik. Tavaly is hasonló alapanyagokból készült, de az eredmény mégis más lett. A tavalyi tortát itt találod. Hozzávalók (14 cm-es szilikon formához): Csokis alaphoz: 100… Tovább »

Gluténmentes zebratorta

Néhány hete készítettem el a zebratorta hagyományos változatát, és kíváncsi voltam, hogy ugyanez működik-e az általam is fogyasztott lisztekkel. El is készítettem féladagban és nem okozott csalódást. Hozzávalók: 2 tojás 60 ml kókuszolaj 100 ml kókusztej 12 g kakaópor 50 g eritrit 100 g barnarizsliszt 50 g földimandula liszt 1/2 zacskó sütőpor víz a megfelelő… Tovább »

Maja forró csokoládé – 77. VKF!

A Vigyázz, kész, főzz! 77. fordulóját én szervezem. Arra gondoltam, hogy ne csak a hasunkkal törődjünk, hanem az elmét is tápláljuk egy kicsit, így születette a téma: Egy falat irodalom. Olyan ételeket várok, amelyeket egy irodalmi mű vagy egy film ihletett. Két recepttel is készülök, az első a maja forró csoki a Chocolat című filmből…. Tovább »

Fűszeres almapuding kókusztejjel

Nagymamám szokott almapudingot készíteni karamelles pudingporral, de azért valahogy soha nem rajongtam. Most viszont megpróbáltam valami hasonlót készíteni, csak sokkal könnyedebb változatban.   Hozzávalók 2 nagyobb vagy 3 kisebb adaghoz: 3 alma 3 dl kókusztej 1 tk. konjac liszt 20 g eritrit fahéj szegfűszeg Az almákat meghámoztam és felkockáztam, fahéjjal és pár szem szegfűszeggel puhára… Tovább »

Narancsos sajttorta

Valami igazán krémes és még karácsonyi ízvilágú desszertet képzeltem el karácsonyra, így született a narancsos sajttorta. Általában a sajttorták alapja darált keksz, ezt most egy saját, tojást sem tartalmazó, könnyű pitetésztával váltottam ki, mert a sajtos krém amúgy is elég tömény. Az alapötlet egy NoSalty-n talált receptből származik.   Hozzávalók: Az alap úgy készült, mint… Tovább »

Az én karácsonyom

Azon gondolkodtam, hogy vajon létezik-e az esküvőszervező mintájára karácsonyszervező is. Ha igen, szívesen lennék az. 🙂 Azt szeretem ebben az ünnepben, hogy mindig ugyanolyan, így teremt egy kis állandóságot a folyton változó világban. Olyan, mint egy kis béke-szigete. Számomra nem is maga a karácsony az ünnep, hanem az azt megelőző néhány hét, a készülődés, a… Tovább »

Cukkinis brownie

Egy újabb finomság a kedvenc cukkinivel Nóri mindenmentes konyhájából. Ez a recept már egy éve várt kipróbálásra a füzetemben, nem is változtattam rajta sokat, és biztos, hogy nem utoljára készítettem el. Szokás szerint cukor-, glutén- és tejmentes, de ezek mellett most tojásmentes is, de mégis finom krémes a cukkininek köszönhetően. Hozzávalók: 75 g barnarizsliszt 75… Tovább »

Paleo tiramisu

Ez volt az első ilyen jellegű próbálkozásom tiramisu terén. Sokféle “mentes” recepttel találkoztam már, de egyik sem volt olyan, amilyent és kerestem. Sikerült egy aránylag egyszerű változatot elkészítenem, ami nem is annyira nehéz, mint az eddig talált változatok, illetve kevesebb különleges összetevőt is tartalmaz. Ebből az adagból két nagy kehely lett, nekem nagyon ízlett, fogom… Tovább »

Kókusztejes-ribizlis pite

Nyár elején készítettem el ezt a tejespitét (clafoutis) meggyel, de olyan hamar elfogyott, hogy nem volt időm lefényképezni. Azóta őrizgettem a recept vázlatát, végül rég lejárt a meggyszezon, sőt, lassan minden gyümölcs szezonja, úgyhogy nem maradt már választásom, mint lefagyasztott feketeribizlit használni. Bármely fagyasztott vagy idénygyümölccsel elkészíthető, és hamar elkészül, igazi “last minute” sütemény. 400… Tovább »

Meggyes-marcipános paleo fagyi (idei utolsó)

Ez a fagyi annak apropóján született, hogy újabb kísérletet tettem a fagyitölcsér elkészítésével. Egyszer már sikerült ilyesmit összehoznom, de most ezt a receptet szerettem volna követni. Először szezámliszttel próbálkoztam, mert nem lehetett mandulalisztet kapni, végül találtam, de azzal sem jött össze. Ha valakinek sikerülne, kérem, értesítsem. 🙂 Így végül a tölcsér mandulás morzsaként végezte a… Tovább »

Tehéntúrós kölestorta csokikrémmel

Mivel a főtt köles egy kis citromlével keverve már önmagában is jó tehéntúró helyettesítő lehet, a kiegészítéséhez is kiváló. A túrós alapra márványozott szilvalekvár és az avokádós csokikrém együtt nagyon különleges ízt alkot. Ehhez a recepthez innen jött az ötlet.   Hozzávalók: 150 g köles 6 dl víz csipet só 40 g eritrit 300 g… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!