Tűpárna és habverő

Mary Berry citromos-lime-os sajttortája – 18. Szakácsmustra

A Táncoló fakanál blogon rendezésében zajló Szakácsmustrán most Mary Berry-tól kell főzni. Elsőként citromos-mákos kalácsot készítettem tőle “mentes” változatban, most pedig egy hagyományos alapanyagokat felhasználó recept következik. A sajttorta receptje nagyon szimpatikusban ígérkezett, mivel egyszerűen és sütés nélkül elkészíthető. Készítés közben aztán gyanús lett, hogy vagy a recepttel nem stimmel valami, vagy én értettem félre… Tovább »

Sajttorta sütés nélkül

A család szereti a sajttortát, ez megkérdőjelezhetetlen tény. A szülinapomra évek óta túrótortát készítünk, most a változatosság kedvéért sajttorta lett, ami viszont nem változik, az a barack és ribizli díszítésként, hiszen ez érik ilyenkor. Tekintsünk el a némileg ünneprontó ténytől, hogy barackkompótot használtam. A receptet a Süssünk, főzzünk valamit blogon találtam. Hozzávalók: A torta lapjához…. Tovább »

Feketeribizlis sajttorta – Közös Sütés 5

Szülinapok, névnapok, torták, gyümölcsök… nyár! Ilyenkor nálunk nagyon összetorlódnak az ünnepek, mindig van alkalom sütni valami finomat. Ha K-val közös programunk van, máris cinkos vigyorral dörzsöljük a tenyerünket: Na és mit sütünk? Valami nehezet! 😀 Így készült ez a sajttorta is, bár kifejezetten egyszerűen elkészíthetőnek mondanám. A recept a Nők Lapja Konyha Desszert különszámából származik,… Tovább »

Oreo torta

A receptet a Kifőztük magazin 2016 márciusi számában találtam, és mivel épp szülinapi torta-vadászatban voltam, le is csaptam rá. Csak pár apróságon változtattam az eredeti recepthez képest, például teljes kiőrlésű lisztet használtam, illetve picit kevesebb cukrot. Hozzávalók 26 cm átmérőjű tortaformáhoza tésztához:16 dkg teljes kiőrlésű liszt6 dkg cukrozatlan kakaópor1 dkg szódabikarbóna5 g sütőpor1 csipet só2… Tovább »

Cukkinis-mandulás torta – 15. Szakácsmustra

Ez a gluténmentes cukkinis-mandulás torta  második recept, amit a Kipróbált és bevált receptek blogon zajló 15. Szakácsmustrára készítettem Martha Stewart-tól. Az eredeti mennyiség 2/3-át készítettem el, a mennyiségeket grammban adom meg. A látszattal ellentétben egy tömény energiabomba a végeredmény a mandulának, vajnak és krémsajtnak köszönhetően, viszont egy kiadód sízés vagy korcsolyázás után, a hidegből hazatérve… Tovább »

Narancsos sajttorta

Valami igazán krémes és még karácsonyi ízvilágú desszertet képzeltem el karácsonyra, így született a narancsos sajttorta. Általában a sajttorták alapja darált keksz, ezt most egy saját, tojást sem tartalmazó, könnyű pitetésztával váltottam ki, mert a sajtos krém amúgy is elég tömény. Az alapötlet egy NoSalty-n talált receptből származik.   Hozzávalók: Az alap úgy készült, mint… Tovább »

Tiramisu

Ezt a tiramisut már 10 éve készítjük és általában nagy sikernek örvend a vendégek körében. Aránylag gyorsan és sütés nélkül elkészíthető desszert, ezért gyakran erre esik a választásunk, ha gyorsan ki kell találni valami finom vendégvárót.   Hozzávalók: 250 g sótlan vajkrém (vagy mascarpone, de azzal volt már olyan tapasztalatunk, hogy nagyon sajt ízű lett… Tovább »

Narancsos-sajttortás szülinapi csokitorta

Itt találtam az eredeti receptet, ezt készítettünk Apa szülinapjára a családnak kisebb változtatásokkal.   Hozzávalók: Kakaós piskóta: 300 g cukor 150 g teljeskiőrlésű liszt 150 g finomliszt 3 púpozott ek. kakaópor 2 tk. sütőpor 1 tk. szódabikarbóna csipet só 2 tojás 240 ml aludttej 240 ml feketekávé 120 ml olaj Mindezt robottal összekeverjük, majd 25… Tovább »

Indiai fűszeres sajtszósz/sajtkrém tejmentesen

Hogy minek nevezzük, csak azon múlik, hogy mennyire sűrítjük be, illetve hidegen vagy meleges fogyasztjuk. Hozzávalók: -100 g reszelt sajt -4 dl kókusztej -1 tk. tandoori masala fűszer -só -1 tojás -útifűmaghéj Minden hozzávalót összekevertem és főzni kezdtem. A sajt felolvadt, a tojás és az útifűmaghéj pedig sűríteni kezdte a szószt. Ha inkább krémet szeretnénk,… Tovább »

Krémsajtos brownie

Összefutottam a napokban egy krémsajtos, mandulás brownie-val. Készítettem már hasonlót, így nem kellett sok, hogy fel akarjam idézni azokat az ízeket. Hozzávalók: -60 g darált mandula -1 g kókuszzsír -1 tojás -50 g cukormentes feketecsoki -30 +10 g eritrit -30 g kakaópor -125 g sótlan krémsajt -kb. 1,5 dl mandula (vagy más) tej A csokit,… Tovább »

Julia Child brownie-ja narancskrémmel – 7. Szakácsmustra

A Szakácsmustra 7. fordulójának, Julia Child főszereplésével, én vagyok a házigazdája, ebből az apropóból választottam szilveszteri desszertnek az ő brownie-ját. Önmagában kicsit szerény lett volna, ezért narancskrémmel dobtam fel.  A csoki és a narancs mindig jó párost alkot. Az eredeti recepthez képest persze változtattam rajta, egyrészt csak féladagot készítettem, így is kb. 26 cm-e tortácska… Tovább »

Narancsos karácsonyi torta

Tavaly készítettem először karácsonyi tortát a családnak. Ezt persze nem csak az én nagy önzetlenségem és adhatnékom indokolja, hanem a tortázhatnékom is, megragadok minden alkalmat, hogy készíthessek valamit. Az nagyjából mellékes, hogy én nem eszem belőle, az én “szeletem” az elkészítés. 🙂 Nagyjából egy hónapja döntöttem el, hogy valamilyen narancsosat fogok készíteni, ilyen recepteket kerestem,… Tovább »

Fekete erdő torta húsvétra

Ezt a családnak készítettem, így nem “mentes” változat, de azért igyekeztem picit egészségesebbre készíteni.Hozzávalók:Piskótához:-50 g teljes kiőrlésű liszt-50 g fehérliszt-30 g kakaópor-2 ek. méz-4 ek. olaj-3 ek. víz-3 tojás-só-1 kk. sütőpor A tojást felvertem, majd minden egyebet belekevertem. A fehérjéket fel lehet külön is verni és azt beleforgatni utoljára a masszába, de én eddig azt… Tovább »

Mézeskalácstorta karácsonyra

Ez nem egy diétás torta. A családnak készítettem.A piskóta receptje innen származik: karácsonyi tortaHozzávalók: 9 dkg cukor 2 tojás 6 dkg méz 1,5 dl olaj 1,5 dl forró víz 1 tk. kakaó 25 dkg liszt 1,5 tk. szódabikarbóna csipet só 2 tk. gyömbér 2 tk. fahéj 1 tk. szegfűszeg     Úgy készítettem el, ahogy az eredeti… Tovább »

Cheesecake-brownie – Blogkóstoló (2. recept)

Már elkészítettem a a Timi a konyhában blogból, de már akkor megígértem, hogy lesz még egy recept. Ezt egy kissé jobban átvariáltam, hogy egyrészt ne legyen olyan nagy adag (nem mintha ránk romlana a brownie, csak édesítős csokiból sem jó túl sokat enni), másrészt hogy én is meg tudjam enni.Az eredeti recept itt van. Íme… Tovább »

Krémsajtos minilepény házicsoki ízvilággal

Nem tudom, mitől lett házi csoki íze, de nagyon jóóó!Hozzávalók:-70 g tejszínes krémsajt-fél citrom leve-20 g xilit-20 g mandulaliszt-1 ek. kókuszkrém-2 ek. víz Robottal összekevertem és 25 perc alatt megsütöttem. Ennyi az egész. Lehetett volna díszíteni is, de ezt most csak magamnak csináltam, önző módon.... Tovább »

Kókuszkrémes brownie

Szülinap volt a családban, csokitortával. Persze én sem akartam kimaradni  a jóból, így született ez a finomság.Hozzávalók (1 személyes tortácska, több személyre arányosan kell növelni a hozzávalókat, kivéve a tojást, 4 személyre pl. 2 egész tojás kell):-1/4 tábla cukormentes feketecsoki -15 g mandulaliszt -1 tojássárgája -15 g xilit -2 ek kakaópor -15 g kókuszolaj -tejszínes… Tovább »

Zabpehelyfasírt

Nagyon finom! Ezután gyakrabban fog szerepelni az étrendemben. 🙂Hozzávalók:-62 g zabpehely (persze lehet 60 is)-kb. 1 dl víz vagy valamilyen alaplé-1 ek krémsajt-1 tojás-1 kk. só-pizza fűszerkeverékA zabpelyhet beáztatjuk a vízbe, amig jól megszívja magát, hozzáadjuk a többi összetevőt és éppen csak kicsit olajos serpenyőben megsütjük a lapótyák mindkét oldalát.... Tovább »

Cukkinis-krémsajtos lepény

Igyekszem több ételt készíteni cukkiniből. Lehet tenni sütibe, készülhet belőle nyers lasagne, rakott ételek, nagyon jól helyettesíti a laskát, azaz száraztésztát. Már azért is fogom ezután többet használni, mert kacsintgatok a paleo lightosabb változata felé.Mai lepényem:-278 g cukkini (1 db.) lereszelve-39 g zabpehely-1 tojás-50 g krémsajt-só, pizza fűszerkeverékEzt mind összekevertem, 1 cm-es rétegben szétterítettem a… Tovább »

Tiramisu másképp

-100 g krémsajt -1 tojássárgája -25 g xilit -200 ml kókusztej -kevés víz, zselatin (elhagyható, ha elég sok útifű maghéjat teszünk bele)-útifű maghéj A kókusztjet nem lehetett felverni, úgy, mint a tejszínt, ezért kellett a zselatin és a maghéj sűrítésnek. -17 g zabpehely -kakaópor, fahéj A kakaós, fahéjas zabpelyhet és a krémet rétegeztem, két pohárral… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!