Tűpárna és habverő

Mary Berry citromos-lime-os sajttortája – 18. Szakácsmustra

A Táncoló fakanál blogon rendezésében zajló Szakácsmustrán most Mary Berry-tól kell főzni. Elsőként citromos-mákos kalácsot készítettem tőle “mentes” változatban, most pedig egy hagyományos alapanyagokat felhasználó recept következik. A sajttorta receptje nagyon szimpatikusban ígérkezett, mivel egyszerűen és sütés nélkül elkészíthető. Készítés közben aztán gyanús lett, hogy vagy a recepttel nem stimmel valami, vagy én értettem félre… Tovább »

Sajttorta sütés nélkül

A család szereti a sajttortát, ez megkérdőjelezhetetlen tény. A szülinapomra évek óta túrótortát készítünk, most a változatosság kedvéért sajttorta lett, ami viszont nem változik, az a barack és ribizli díszítésként, hiszen ez érik ilyenkor. Tekintsünk el a némileg ünneprontó ténytől, hogy barackkompótot használtam. A receptet a Süssünk, főzzünk valamit blogon találtam. Hozzávalók: A torta lapjához…. Tovább »

Kivis avokádókrém

Egy nagyon gyorsan összedobható kis desszert következik, egyelőre még téli alapanyagokból, de már nagyon várva a friss gyümölcsökre. Hozzávalók (2-3 adag): 1 avokádó 1 kivi 200 ml kókuszkrém 30 g eritrit 1 tk. konjac liszt 50 ml víz Mindezt összeturmixoljuk, 30 percig sűrűsödni hagyjuk, néha megkeverjük és már kanalazhatjuk is!... Tovább »

Paleo kókusztekercs (2. változat)

Péntek este értem haza, így egy napom volt mindennel elkészülni. Már reggel 6-kor a konyhába tevékenykedtem, így délre mindhárom tervezett süteménnyel végeztem. Az első volt a kókusztekercs. Két éve készítettem először ilyesmit és azóta valahogy már hagyományos húsvéti édességgé vált a fejemben, máskor nem is készítek. Az eredeti változatban rengeteg mandula, kókuszzsír és mégtöbb kókuszreszelék… Tovább »

Cukkinis és kapor, ami nem főzelék, hanem “túró”

A piacon friss zöld kaprot találtam (otthon a kertben csak júniustól lehet ilyesmivel találkozni), egyből az jutott eszembe, hogy ha már készítettem hamis kókusztúrót, akkor kipróbálhatnám ezt kaporral is. Az ordás palacsintára hasonlítana, mi abba szoktunk kaprot tenni. Ismét rá kellett döbbennem, hogy milyen fölösleges ragaszkodni egy alapanyaghoz, mondván, hogy a nélkül teljesen más lesz… Tovább »

Avokádómajonézes uborkasaláta házi mustárral

Ilyenkor tavasszal főleg nyers ételeket eszem szívesen, úgy látszik, ezt igényli a szervezetem. Jól is teszi. 🙂 Az avokádó egy nagyon sokoldalú gyümölcs (botanikai szempontból legalábbis annak tartják, nem zöldségnek), készíthető belőle sós vagy édes étel, krém, saláta, krémleves, használható vaj helyett édes vagy süteménybe. Én legtöbbször csokikrémet készítettem belőle, de igyekszem kihasználni más oldalát… Tovább »

Vegán “körözött”

Igazi tavaszi, fissítő kence, akár a húsvéti reggelihez is el tudom képzelni. Nincs benne semmilyen állati eredetű összetevő, de az íze mégis olyan, mint a túrós körözötté. Ősszel már készítettem egy csicseriborsósat, de ez most még könnyedebb. Hozzávalók: -100 g kesudió éjszakára beáztatva -1 közepes cukkini, kb. 220 g -1 nagy murok (sárgarépa), kb. 150… Tovább »

Paleo zebrakocka

A húsvéti finomságaim közül ez volt az újdonság, a többi már szerepel a blogban. Innen vettem az alapreceptet, csak kicsit leegyszerűsítettem.Hozzávalók:Kakaós réteghez:-150 g kókuszreszelék-100 g vízzel fölöntve (igen, g-ban)-250 g darált mandula-100 g kókuszzsír olvasztva-5 ek. kakaópor-40 g eritrit-1 dl kókusztejÖsszegyúrtam. Fehér réteghez:-4 dl kókusztej-3 ek. mandulaliszt-30 g eritrit-50 g kókuszzsír olvasztva-150 g kókuszreszelékA kókusztejet,… Tovább »

Nyers répatorta

Mikor egy friss, jó leves murkot pucolok, mindig a répatorta jut eszembe róla. Megsütni egyrészt sajnálnám, másrész már nem is lenne úgy jó nekem, így egyértelmű volt, hogy raw-food lesz belőle.Hozzávalók:-2 murok (228 g)-30 g xilit-50 g darált mandula-2 tk. útifű maghéj -kókuszkrémA murkot lereszeltem és elkevertem a xilittel és a mandulával és kicsit sűrítettem… Tovább »

Túrós meggyfagyi

1 nagyobb adaghoz:-200 g magozott meggy-100 g túró-100 ml tejszín felverve-édesítés ízlés szerintAlaposan összekeverjük a hozzávalókat. Fagyasztás közben is többször megkeverjük, hogy ne legyen jegeces.... Tovább »

Nyers uborkaleves

Tegnap nagyon megkívántam, de el voltam szomorodva, hogy nincs botmixerem és akkor hogy tudom elkészíteni. Aztán rájöttem, hogy ha a legkisebb lyukú reszelőn lereszelem az ubit, akkor ugyanolyan eredményt érek el.Hozzávalók egy adaghoz: 150 g ubi lereszelve,50 g paradicsompüré,só, fűszer,főzőtejszín,víz... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!