Tűpárna és habverő

Ordásbatyu gm, cm

Elkészítettem a ordásbatyu glutén- és cukormentes változatát is. A töltelékből elhagyható a tojás, a krém készíthető tejjel, növényi tejjel hígítva is, így tojásmentes lesz. Hozzávalók: Tésztához: 100 g barnarizsliszt 15 g kókuszliszt 2 ek. útifűmaghéj 75 g darált lenmag vagy lenmagpehely 25 g eritrit fahéj 15 g kókuszzsír 2 dl víz 2 tk. szódabikarbóna 2… Tovább »

Ordásbatyu

A recept Gáll Tímea Kölcsönkért kovász című gyönyörű receptes-mesélős könyvéből származik, amelyet akkor is érdemes lapozgatni, ha az ember nem tör főszakácsi babérokra. A receptekhez a Zsigmond Malom szolgáltat kitűnő hátteret. Egy picit azért változott a recept az eredetihez képest, így ezt a változatot írom le. Hozzávalók: Tésztához: 50 dkg teljes kiőrlésű liszt 4 dkg… Tovább »

Ordás fagyi

Ha itthoni nyár, akkor kapros-ordás palacsinta! Más területeken kevéssé ismert ez a juhtej savójából készült sajtféleség, leginkább a ricottához hasonlítható. Mivel nagyon szeretem az ordát, de mégsem lehet minden nap palacsintát  enni (hetente viszont már igen, amint ez mostanában kiderült :D), ezért próbálom más receptekben is felhasználni. Készítettem már ordás palacsintatortát, ordás-feketáfonyás minipalacsintát, ordás papucsot… Tovább »

Citromos-mákos kalács – 18. Szakácsmustra

A Táncoló fakanál blogon zajló 18. Szakácsmustra kiszemeltje Mary Berry, egy számomra eddig ismeretlen angol szakács-hölggyel, akinek több könyve is megjelent, illetve TV-műsort vezet. Mindezt 80 évesen. Ez a mondat különösen megtetszett tőle: „A sütés az életre tanít. Például, ha siettetsz valamilyen folyamatot, akkor borítékolható a csalódás” A kiválasztott citromos-mákos kalács receptjét sikerült alaposan átalakítanom…. Tovább »

Ordás palacsinta torta

Receptversenyre készült ez a palacsinta torta, ahová a magyar ízvilágból inspirálódó recepteket várnak. Azon gondolkodtam, hogy melyek is azok az alapanyagok, amelyeket a külföldiek nem szoktak ismerni, és az orda is közéjük tartozik. Hogy kicsit feldobjam az egyszerű palacsintát, torta formájában készítettem el. 18 cm-es tortaformában készült. Palacsintához: 1 tojás 6 ek. teljes kiőrlésű liszt… Tovább »

Ordás papucs

Ha orda, akkor egyértelműen palacsinta, de néha nem árt egy kis változatosság. Először csigát szerettem volna készíteni, de végül egy más forma mellett döntöttem. Nagyon finom lett és szerintem jól is néz ki. A tészta sokféle liszt keverékéből készült. Hozzávalók: 50 g hajdinaliszt 30 g barnarizsliszt 30 g kókuszliszt 20 g nyílgyökérliszt 20 g útifűmaghéj… Tovább »

Végre feltekerhető gluténmentes ordás palacsinta mikróban

Mióta áttértem a gluténmentes étkezésre az inzulinrezisztencia diéta mellett, nem sikerült normális palacsintát sütnöm. Ha nagyon kritikus vagyok, akkor most sem, mert nem serpenyőben sültek ezek sem, hanem mikróban. Majdnem soha nem szoktam mikrózni, nem feltétlenül elvből, de mikor a sok rosszat olvasom róla, azért örvendek ennek a szokásomnak. Most viszont mikróztam, nem is keveset…. Tovább »

Almás rakott palacsinta ordás töltelékkel

Már nagyon vágyom egy igazi kapros-ordás palacsintára. Több akadálya is volt, hogy ebből az szülessen: nem az igazi az orda, nincs kapor, elfogyott a xilitem és nem is tudok szép vékony palacsintát sütni. Ez egy szükségmegoldás, de így is finom.Palacsinta:-100 g liszt (tk, mint mindig)-1 üveg minden mentes almalekvár (eredetileg pektinként tettem el), ez adja… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!