Tűpárna és habverő

Nagyböjti hangoló

       Február 10-én, hamvazószerdán, kezdetét vette a nagyböjt, ami a legnagyobb keresztény ünnepet, a húsvétot előzi meg. Jó alkalom arra, hogy kicsit magadba nézz, attól függetlenül, hogy milyen templomba jársz. Nem sok bejegyzésemben szólalok meg személyesen, de mivel a diétás téma részben összekapcsolódhat a böjttel, írok róla néhány (vagy kicsit több) gondolatot.        Számomra a… Tovább »

Liebster Award vándordíj

Ha jól emlékszem, második alkalommal kapom most meg ezt a díjat, amit nagyon köszönök Viktóriának, a Free Spirit Life blog házigazdájának! A díjat már lassan egy hete kaptam, de elég elfoglalt voltam az elmúlt héten (hogy miért, az lennebb kiderül), és későn is vettem észre, hogy valaki gondolt rám ez ügyben, úgyhogy csak most veszem… Tovább »

Új rovat: alapanyag-kalauz (Bevezető: az ok)

Már millió helyen lehet információkat találni bármelyik élelmiszerről, nem is célom részletesen taglalni a tulajdonságaikat, inkább a saját tapasztalataimat szeretném megosztani, és hogy miért és hogyan használom. Hozzá kapcsolom majd a vele készült recepteket. Ez a bejegyzés a miértről és a blog-filozófiámról (nevezzük így) fog szólni, vagyis elég személyesre sikerült, de másképp nem megy. A… Tovább »

Álomkonyha (nem receptes bejegyzés)

A vándordíj átadásakor feltettem ezt a kérdést is, hogy kinek milyen az álomkonyhája. Ez onnan ugrott be, hogy pár napja láttam egy konyhát, ami nagyon megközelítette az én elképzeléseimet, hacsak nem ez volt maga az álomkonyha. Elég lóhalálában készültek ezek a képek és a műanyag flakon is ront az összképen, de lényeg látszik. Rusztikus, sok… Tovább »

Vándordíj – Liebster award :)

Ágitól, a …konyhán innen-kerten túl… blog írójától kaptam ezt a díjat, amit köszönök szépen! Abból áll, hogy válaszolnom kell a kérdéseire, majd továbbadnom 11 bloggernek az én kérdéseimmel. Jaj, csak tudjak összeszedni 11-et! Lehet, hogy lesz, akinél már járt, de ha mások a kérdések, akkor úgy sem baj.:)Lássuk a kérdéseket és a válaszaimat:1. Mi a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!