Tűpárna és habverő

Narancsos-krémes sütemény (tojásmentes is)

Ahogy az történni szokott, ez a (szerintem) jól sikerült recept is a véletlen műve, és egy félresikerült próbálkozás eredménye. Megláttam Illéskrisz blogján egy gyönyörűséget, a narancsos krémtekercset. Narancsos és krémes, ráadásul a szokás szerint remek fotókkal megspékelve, muszáj elkészítenem! Persze, hogy legyen benne csavar, egyből az átalakított verziót próbáltam megalkotni tej, liszt, cukor és keményítő… Tovább »

Mary Berry citromos-lime-os sajttortája – 18. Szakácsmustra

A Táncoló fakanál blogon rendezésében zajló Szakácsmustrán most Mary Berry-tól kell főzni. Elsőként citromos-mákos kalácsot készítettem tőle “mentes” változatban, most pedig egy hagyományos alapanyagokat felhasználó recept következik. A sajttorta receptje nagyon szimpatikusban ígérkezett, mivel egyszerűen és sütés nélkül elkészíthető. Készítés közben aztán gyanús lett, hogy vagy a recepttel nem stimmel valami, vagy én értettem félre… Tovább »

Eperkrém

Még receptnek sem igazán nevezhető, de nagyon finom és nyers, ami ilyenkor tavasszal-nyár elején különösen jól esik. Hozzávalók: 2 marék eper 2 dl kókuszkrém 2 csapott tk. eritrit 1 csapott tk. konjac liszt A konjac liszten kívül mindent összeturmixoltam, majd az utóbbival besűrítettem a krémet. Fél órát állni hagytam, közben néhányszor megkevertem. Két adag lett… Tovább »

Fagyinap

Engem valahogy mindig váratlanul ér a fagyinap. Május 8. még nem feltétlenül az a nap (főleg mifelénk), amikor az ember szívesen jégre vinné magát. Tegnap például sapkát és kesztyűt is elviseltem volna magamon. Viszont aztán egyik napról a másikra itt a kánikula (úgy látszik, mostanság az időjárás nem gatyázik, csak győzzük követni), úgyhogy nem árt… Tovább »

Kivis avokádókrém

Egy nagyon gyorsan összedobható kis desszert következik, egyelőre még téli alapanyagokból, de már nagyon várva a friss gyümölcsökre. Hozzávalók (2-3 adag): 1 avokádó 1 kivi 200 ml kókuszkrém 30 g eritrit 1 tk. konjac liszt 50 ml víz Mindezt összeturmixoljuk, 30 percig sűrűsödni hagyjuk, néha megkeverjük és már kanalazhatjuk is!... Tovább »

Avokádós zöldborsókrémleves – 27. Blogkóstoló

Ahogy a cukkinis-sajtos lepény receptjénél írtam, egy másik receptet is választottam Vöröskaktusztól a blogkóstolóra, ez az avokádós zöldborsókrémleves. Nem teljesen újdonság ez számomra, készítettem már ilyesmit, és most sem csalódtam benne. A két zöld finomság már-már azért kiált, hogy egy finom meleg levesben egyesüljenek. Hozzávalók 2 (nálam) nagyobb adaghoz: 200 g zöldborsó 3 dl víz… Tovább »

Válogatás karácsonyra

Már csak 9 nap van karácsonyig, így itt az ideje, hogy én is előrukkoljak egy ünnepi válogatással. Első sorban érkezzen a tavalyi válogatásom, majd következzen az utóbbi év terméséből az, ami megállná a helyét az ünnepi asztalon. A receptek, néhány kivétellel, glutén-, cukor- és tejmentesen készülnek. Jó szemezgetést és sütés-főzést kívánok! Ez a narancsos-tehéntúrós torta… Tovább »

Marie Antoinette narancsos forrócsokija

A blogjáték ezen fordulójának házigazdája Timi, aki a Brioche, avagy kalandozások a desszertek világában blog szerzője. Egy, számomra nagyon izgalmasnak ígérkező témát választott “Hírességek asztalánál” címmel. Mindig érdekelt, hogy hogyan éltek a régiek, mit tettek, ittak, ettek, hol, mikor, szóval gyakorlatilag minden érdekel, ami a múlthoz, történelemhez kötődik, úgyhogy örömmel fogadtam a feladatot, hogy egy… Tovább »

Cukkinis brownie

Egy újabb finomság a kedvenc cukkinivel Nóri mindenmentes konyhájából. Ez a recept már egy éve várt kipróbálásra a füzetemben, nem is változtattam rajta sokat, és biztos, hogy nem utoljára készítettem el. Szokás szerint cukor-, glutén- és tejmentes, de ezek mellett most tojásmentes is, de mégis finom krémes a cukkininek köszönhetően. Hozzávalók: 75 g barnarizsliszt 75… Tovább »

Tojásmentes, levegős hajdinazsemle

Aki már próbálkozott gluténmentes lisztekből sütni (és nem a bolti keményítős keverékekre gondolok, amikből nagyon szép dolgok készülhetnek, csak épp nem túl egészségesek), az tudja, hogy elég nehéz levegős, az igazi “békebeli” péksüteményekre hasonlító valamit létrehozni. Persze egy medvehajító, jó tömör zsemle is lehet finom (nekem sokszor jobban ízlik már, mint a túl pihe-puha), de… Tovább »

Kakaós müzli házilag

Eddig nem igazán fordult meg a fejemben, hogy müzlit is készíthetnék. Most viszont ráakadtam erre a paleo kakaós ropogós müzli receptre és ki kellett próbálnom. Persze kicsit másképp. Házi, fahéjas kókusztejjel tálaltam reggelire.   Hozzávalók 3 adaghoz: 10 g lenmagpehely (itt beszerezhető) 10 g chia mag (itt beszerezhető) 1,5 dl langyos víz 25 g kókuszolaj… Tovább »

Hajdinás-chia magos zsemle/muffin

Második alkalommal készítettem el ezt a muffint, amihez a kiinduló receptet itt találtam. A tészta állaga nagyon jó, kelt tésztás jellegű, ráadásul tojásmentes is. A chia magról itt olvashatsz. Hozzávalók 8 közepes muffinhoz : 150 g egész hajdina mag 2 órát áztatva (itt beszerezhető) 30 g chia mag fél órát áztatva (itt beszerezhető) 125 ml… Tovább »

Cukkinis hamis sajttorta

Jöjjön egy könnyen és gyorsan elkészíthető krémes desszert, ha már az időjárás megengedte, hogy begyújtsuk a sütőt. A krém receptje innen származik, az alaphoz pedig a tojásmentes alaptésztámat használtam. A barnarizslisztet kókuszliszttel helyettesítve paleo receptet kapunk. Ebben az esetben 2 dl vizet használjunk. Tésztához: 10 g útifűmaghéj (itt beszerezhető) 25 g barnarizsliszt 30 g kókuszliszt… Tovább »

Citromkrémes paleo baracktorta

Ezzel a szülinapi tortával leptem meg magamat. Nagyon tetszenek az eperdíszítésű torták, de mit (t)ehet az ember ha júliusban született? Barackot! Ha jól emlkészem, eddig életem minden szülinapi tortája barackos volt. 🙂 Hozzávalók: Alap: 60 g kókuszliszt (itt beszerezhető) 1 tojássárgája (elhagyható) 15 g útifűmaghéj (itt beszerezhető) fahéj 30 g eritrit (itt beszerezhető) 2 dl… Tovább »

Tojás-, cukor-, tej-, gluténmentes csokikrémes süti

Újra itt! Az elmúlt másfél hónapban csak 3 bejegyzés született és nem is nagyon készítettem semmi különlegeset, inkább csak a túlélésen volt a hangsúly. Vizsgák, leadások, államvizsgaterv, majd végleges hazaköltözés, pakolászás, Ezer Székely Leány Napja, Régizenei Nyári Egyetem, táncpróbák, Régizene Fesztivál, ezekkel telt az elmúlt időszak, nem is nagyon voltam itthon. Most talán kicsit nyugisabb… Tovább »

Avokádós-bodzalekváros fagyi

Ebben a melegben bizony a fagyi az első, ami desszertként eszébe jut az embernek. Az idei nyár slágere fagyialapanyag szempontjából az avokádó, különösen kókuszkrémmel keverve. Készült így már csokis és mentás fagyi, most a tavaly eltett édesítő és tartósító mentes almás-bodzabogyós lekvárommal dobtam fel. Hozzávalók: 1 érett avokádó (mármint jó puha, éretlent nem is lehet… Tovább »

“Mentes” hókocka

Már 17 napja nem volt új bejegyzés, ami nálam elég ritka. Ebből is látszik, hogy épp az egyetemi utolsó év véghajrájában vagyok, nincs túl sok időm újdonságokat főzni, bejegyzést írni még kevésbé. Azért csak született valami finomság, mégpedig egy olyan hókocka, ami a szokásos módon nem tartalmaz cukrot, glutént és tejet, de most még tojást… Tovább »

Pizzás csiga zöldbanánliszttel, tojásmentesen

Én nem éticsigára gondolok (akár az is lehetne, pizzaszósszal). 🙂 Kb. fél éve láttam először, hogy létezik ilyen, hogy zöldbanán liszt, de eddig itt nem lehetett kapni. Most megláttam a bioboltban és lecsaptam rá, hogy kipróbáljam. Egyébként nem hiszem, hogy nagy kereslet lenne rá, mert kérni kell és csak magyar felirat van rajta, így a… Tovább »

Cukkinis-tehéntúrós sós pite

Ez a recept hasonlít a sajtos-túrós pitéhez, csak épp nincs benne sajt és más az alapja, mégpedig tojásmentes. Hozzávalók:Tésztaalaphoz:– 100 g hajdinaliszt– 20 g kókuszliszt– 10 g lenmagliszt– 15 g darált chia mag (vagy útifűmaghéj)– só– víz, hogy gyúrható legyenEbből jó állagú tésztát gyúrtam, kicsit állni hagytam (kb. 5 perc), majd egy sütőpapíros tepsiben kinyújtottam…. Tovább »

Citromkrémes süti

Egy újabb tojásmentes recept következik e krémes kis sütemény formájában. A túró kiváltható paleo totura, a hajdinaliszt pedig kókuszlisztre vagy reszelékre, így könnyen paleosítható a recept.   Hozzávalók:Tésztalap egy régebbi recepthez hasonlóan, a liszteket kicsit átvariálva:– 10 g útifűmaghéj– 300 ml víz– 10g kókuszolaj– 30 g eritrit– 1 kk. fahéj– szódabikarbóna, almaecetBotmixerrel keverjü, majd hozzáadjuk… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!