Tűpárna és habverő

Rákóczi túrós torta ismét

Vannak receptek, amelyek időről időre újra felbukkannak a blogon különböző változatokban. Ilyen a zserbó, a mézeskalács, a brownie és a Rákóczi túrós is. Készült már sütemény, torta és pohárkrém képében. Ezt a torta szilveszterre készült a Csak, mert szeretem… blogon talált recept alapján. Hozzávalók: Tészta  20 dkg liszt 10 dkg vaj 2 ek. cukor 1… Tovább »

Narancsos csokitorta

Ha télen nem mézeskalács vagy dió, akkor a ragsorban következő  a csoki és a narancs párosa. A narancsot nem is annyira enni szeretem, mint inkább kibontani. Megvan annak a varázsa, amikor december elején, már a karácsony hangulatában kibont az ember egy narancsot és megcsapja az illat, majd betölti az egész helyiséget. Ilyenkor jöhet a narancs… Tovább »

Szilvalekváros zserbótorta “mentesen”

Már majdnem a karácsonyi hangulat jegyében jött a zserbó ötlete. Ízre szerintem teljesen olyan lett, mint az “igazi”. Nem ez az első zserbós kísérletem, és tulajdonképpen egyik sem sült el rosszul, de mindig változtatok rajta kicsit. Volt már tekercs, palacsinta, mandulás-epres és paleo változat. Most lássuk a szilvásat torta formában. Hozzávalók: Tésztához: 70 g hajdinaliszt… Tovább »

Túró Rudi torta

Amint a mellékelt ábra mutatja, továbbra sem tudom utolérni magam a teendőkkel, így ez a recept is két héttel az elkészülés után kerül fel ide. Szülinapi tortaként készült a Csak a Puffin blogon talált recept alapján dupla adagban. Hozzávalók: Tésztához: 20 dkg hideg vaj 10 dkg cukor 1 tojássárgája 27 dkg liszt 3 dkg cukrozatlan… Tovább »

Vianne csokitortája

Emlékeztek még a Csokoládé című filmre? Én bizony igen, és már nem először említem meg a blogon. A mandulás csokitorta receptjére akkor akadtam rá, amikor a nálam zajló 77. VKF! Egy falat irodalom című fordulójához kerestem inspirációt. Végül most sikerült alkalmat találnom az elkészítésre, bár tény, hogy ösztönzőleg hatott az a tudat, hogy egyelőre nem… Tovább »

Mary Berry citromos-lime-os sajttortája – 18. Szakácsmustra

A Táncoló fakanál blogon rendezésében zajló Szakácsmustrán most Mary Berry-tól kell főzni. Elsőként citromos-mákos kalácsot készítettem tőle “mentes” változatban, most pedig egy hagyományos alapanyagokat felhasználó recept következik. A sajttorta receptje nagyon szimpatikusban ígérkezett, mivel egyszerűen és sütés nélkül elkészíthető. Készítés közben aztán gyanús lett, hogy vagy a recepttel nem stimmel valami, vagy én értettem félre… Tovább »

Hamis sajttorta mindenmentesen

Nem először készítek “mindenmentes” sajttortát, a tavalyi változat szilvás volt. Ez is egy olyan recept, amelyhez innen-onnan inspirálódtam, aztán létrehoztam a saját változatomat. Ugyanolyan finom krémes, mint az igazi sajttorta, és szerintem senki sem venné észre, hogy cukkini is megbújik benne. Hozzávalók: Tésztához: 70 g barnarizsliszt (itt beszerezhető) 35 g darált dió 25 g eritrit… Tovább »

Sajttorta sütés nélkül

A család szereti a sajttortát, ez megkérdőjelezhetetlen tény. A szülinapomra évek óta túrótortát készítünk, most a változatosság kedvéért sajttorta lett, ami viszont nem változik, az a barack és ribizli díszítésként, hiszen ez érik ilyenkor. Tekintsünk el a némileg ünneprontó ténytől, hogy barackkompótot használtam. A receptet a Süssünk, főzzünk valamit blogon találtam. Hozzávalók: A torta lapjához…. Tovább »

Paleo Sacher torta ismét – 79. VKF!

Egy nyár, egy történet, egy recept… Ez a címe a most zajló 79. VKF!-nek, amely az Ági főz blogon zajlik. Először időm nem volt rá, hogy ezzel foglalkozzak, utána pedig hiába kutakodtam az emlékeimben (azzal igazán nem vagyok megvádolható, hogy ne emlékeznék szinte mindenre az életemből), nem ugrott elém egyetlen olyan történet sem, amelyben fontos… Tovább »

Feketeribizlis sajttorta – Közös Sütés 5

Szülinapok, névnapok, torták, gyümölcsök… nyár! Ilyenkor nálunk nagyon összetorlódnak az ünnepek, mindig van alkalom sütni valami finomat. Ha K-val közös programunk van, máris cinkos vigyorral dörzsöljük a tenyerünket: Na és mit sütünk? Valami nehezet! 😀 Így készült ez a sajttorta is, bár kifejezetten egyszerűen elkészíthetőnek mondanám. A recept a Nők Lapja Konyha Desszert különszámából származik,… Tovább »

Citromkrémes cukkinitorta

Mostanában nem vagyok túl aktív itt a blogon, aminek legfőbb oka az, hogy főként már bevált recepteket készítek, de néha egy-egy felhasználásra váró alapanyag meghozza az ihletet. Most egy cukkini és egy három árválkodó tojássárgája volt a ludas. Hozzávalók: 300 g reszelt cukkini kicsit kicsavarva 2 tojás 20 g nyílgyökérliszt (itt beszerezhető) 25 g eritrit… Tovább »

Epres paleo csokitorta

Végre itt a gyümölcsszezon, amikor a piac igazi élményeket kínál látásnak, szaglásnak, ízlelésnek. Általában az első epervásárláskor hiszem el, hogy idén is lesz nyár. Az illatos eper pedig évről-évre tortára kívánkozik. Tavaly is hasonló alapanyagokból készült, de az eredmény mégis más lett. A tavalyi tortát itt találod. Hozzávalók (14 cm-es szilikon formához): Csokis alaphoz: 100… Tovább »

Fehércsokis-sajtkrémes szuflétorta – 28. Blogkóstoló

A 28. Blogkóstoló keretén belül, amelynek Sasó a házigazdája, a Zsuzsa ízutazásai blogot kaptam páromul. Az ínycsiklandó küllemű fehércsokis-sajtkrémes szuflétortára esett a választásom. A receptben szereplő 5 tojást soknak tartottam, nem akartam ehhez a tortához kifosztani a hűtőt, így csak 3 tojást és az ehhez arányló mennyiségeket használtam. A franciakrémeshez hasonló finomság született, amely állítólag… Tovább »

Gluténmentes zebratorta

Néhány hete készítettem el a zebratorta hagyományos változatát, és kíváncsi voltam, hogy ugyanez működik-e az általam is fogyasztott lisztekkel. El is készítettem féladagban és nem okozott csalódást. Hozzávalók: 2 tojás 60 ml kókuszolaj 100 ml kókusztej 12 g kakaópor 50 g eritrit 100 g barnarizsliszt 50 g földimandula liszt 1/2 zacskó sütőpor víz a megfelelő… Tovább »

Zebratorta – 16. Szakácsmustra: Lorraine Pascale (Közös Sütés 4)

A 16. Szakácsmustra házigazdája Konyhavirtuóz, aki Lorraine Pascale-t választotta ki számunkra. Lorraine fiatalabb korában modellként dolgozott, aztán a gasztronómia felé vette az irányt, már saját főzős műsora is van. A választásom erre az egyszerű, de nagyon látványos zebratortára esett, amelyet K-val közösen készítettünk el virágvasárnap alkalmából. Hozzávalók (23 cm-es formához): 250 ml napraforgómag olaj 200… Tovább »

Oreo torta

A receptet a Kifőztük magazin 2016 márciusi számában találtam, és mivel épp szülinapi torta-vadászatban voltam, le is csaptam rá. Csak pár apróságon változtattam az eredeti recepthez képest, például teljes kiőrlésű lisztet használtam, illetve picit kevesebb cukrot. Hozzávalók 26 cm átmérőjű tortaformáhoza tésztához:16 dkg teljes kiőrlésű liszt6 dkg cukrozatlan kakaópor1 dkg szódabikarbóna5 g sütőpor1 csipet só2… Tovább »

Ordás palacsinta torta

Receptversenyre készült ez a palacsinta torta, ahová a magyar ízvilágból inspirálódó recepteket várnak. Azon gondolkodtam, hogy melyek is azok az alapanyagok, amelyeket a külföldiek nem szoktak ismerni, és az orda is közéjük tartozik. Hogy kicsit feldobjam az egyszerű palacsintát, torta formájában készítettem el. 18 cm-es tortaformában készült. Palacsintához: 1 tojás 6 ek. teljes kiőrlésű liszt… Tovább »

Narancsos sajttorta

Valami igazán krémes és még karácsonyi ízvilágú desszertet képzeltem el karácsonyra, így született a narancsos sajttorta. Általában a sajttorták alapja darált keksz, ezt most egy saját, tojást sem tartalmazó, könnyű pitetésztával váltottam ki, mert a sajtos krém amúgy is elég tömény. Az alapötlet egy NoSalty-n talált receptből származik.   Hozzávalók: Az alap úgy készült, mint… Tovább »

Nutellás-meggyes torta

Eritrites vagy steviás feketecsokit kerestem a boltban. Nem találtam, ellenben mi jött szembe velem? Steviás nutella! Tény, hogy nem vagyok a mogyoró és a mogyorós csoki rajongója, de a nutella az bizony más. Ő adta az ihletet ehhez a mini tortához (12 cm átmérőjű). A tortalapokhoz ismét a cukkinis piskótához nyúltam vissza, ami nem csak… Tovább »

Tehéntúrós kölestorta csokikrémmel

Mivel a főtt köles egy kis citromlével keverve már önmagában is jó tehéntúró helyettesítő lehet, a kiegészítéséhez is kiváló. A túrós alapra márványozott szilvalekvár és az avokádós csokikrém együtt nagyon különleges ízt alkot. Ehhez a recepthez innen jött az ötlet.   Hozzávalók: 150 g köles 6 dl víz csipet só 40 g eritrit 300 g… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!